Ord föder hat gäller även antiisraeliska skriverier

Det är intressant att se hur svenska tidningar och journalister vaknar till liv efter det fruktansvärda terrorattentatet i Norge och varnar för Ord Göder Hat.        http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ord-goder-hat.De har rätt! När man gång på gång ljuger om, eller uttrycker en negativ uppfattning om folkgrupper, land eller religion så väcker man hatkänslor.  Dessa känslor kan medföra att några extremister då ser som sin uppgift att rätta till dessa ”faror” och använder då våldsmetoder. Såsom den norske terroristen gjorde.

Men samma sak kan inträffa som en följd av alla tusentals antiisraeliska artiklar som skrivs i svensk press.

Det är sällan vi kan hitta ”goda ord” om Israel i svensk massmedia. Däremot kan det nästan varje dag läsas, höras eller ses negativa rapporter om Israel.

Vem kan garantera att extremvänstern som matas med denna propaganda inte gör sammalunda som extremhögern i Norge?

Vi såg hur Israelhataren Dror Feiler hyllade en  palestinsk terrorist på en konstutställning i Stockholm. En  kvinna som sprängde sig själv på en restaurang i Haifa och mördade många barn och civila. Vad mer behöver han för att övergå till brottsliga handlingar?

Jag hoppas att Dagens Nyheters journalister som skriver på ledarsidan och varnar att ord göder hat har samma inställning när de skriver om Israel.

 

Oded Meiri

FiM

 

intressant

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Lämna en kommentar