Svenska kyrkans kampanj på Bokmässan 2007

TIDNINGEN DAGEN blev arenan för starka reaktioner från FiM med anledning av Svenska kyrkans antiisraeliska kampanj på Bokmässan i Göteborg. FiM:s ordf Oded Meiri inledde sin debattartikel med orden:

– MEDAN den antiisraeliska rapporteringen i svensk massmedia ser ut att avta försöker Svenska Kyrkan och Palestinagrupperna att hålla den vid liv. I årets bokmässa hade de tillsammans fem seminarier med huvudbudskapet att Israel är ett terroristland.

Se hela artikeln: Svenska Kyrkan för antiisraelisk kampanj på bokmässan (071011)

SVENSKA KYRKAN svarar Oded Meiri med bl.a. följande replik:
– Konflikter är sällan svartvita. Allra minst Israel/Palestinakonflikten. Man kan kritisera en ockupation, en bosättarpolitik och en mur som skiljer människor åt, utan att vara emot landet Israel. För kanske är det som den israeliska författaren Amos Oz sa på samma bokmässa: ”Real life is not a Hollywood movie, with good guys and bad guys. Conflicts are sometimes about right and right. Or about wrong and wrong.”

Hela artikeln: Oded Meiri har blandat ihop seminarierna på bokmässan (071018)

ODED MEIRI svarade med följande slutvädjan:
– Amos Oz var mycket kritisk till den ensidiga svenska hållningen gentemot Israel när han svarade på frågor i samband med sitt föredrag. Mitt hopp är att Svenska Kyrkan verkligen skall engagera sig för fred och börja samspråka även med oss. I första hand kanske det skall ske i privata möten. Men jag föreslår också gemensamma seminarier med kyrkan som värd där båda parter kan lyssna och informera. Om Jan Guillou skall vara en deltagare kan exempelvis Per Ahlmark också bjudas in. Och varför inte ta med vanliga människor som inte är kändisar men som är engagerade i konflikten och besitter en massa kunskap. De finns både bland judar och bland kyrkans medlemmar.

Hela artikeln:
En vädjan till Svenska Kyrkan: Starta en dialog även med oss Israelvänner
(071106)

Explore posts in the same categories: Kyrkor, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lämna en kommentar