Anti-israelism inom kyrkan – Broderskapsrörelsen

byline_bruno_sollermanBRUNO SOLLERMAN är chefredaktör på tidningen BRODERSKAP: ”Jag har varit nere och sett lite av vad israelerna gör mot icke-judar i sitt och på ockuperade områden. Det är inte snyggt.”

Han var i sin ungdom intresserad av Israel. Men sedan 1962 har många svenskar gått över från kibbutz romantiken till bittert hat mot den judiska staten.

1975 blev han generalsekreterare i Kristna Studentrörelsen, KRISS, som då var en stor rörelse med cirka 4000 medlemmar. Där fick han ”kristen vänster” i blodet. Alltså en kristendom tolkad som samhällsmedveten på vänsterkanten.

Nedan några av Sollermans gyllene tankar om Hamas och Sverige. (från 23/10-07). Det verkar som om Bruno inte tagit intryck av den information om Hamas som är tillgänglig för alla.

* Utan att Hamas involveras är det svårt att se någon hållbar fred under den här generationen. Här skulle Sverige ha kunnat visa internationellt mod och tagit kontakt med Hamas-representanter.

* Svenska utrikesdepartementet har inte officiellt velat träffa en enda Hamasrepresentant. Det verkar som om utrikesminister Carl Bildt läst att Hamas är en terroristorganisation och sedan gör som USA dikterar.

* Därmed är Sverige med och marginaliserar den fiende som förr eller senare måste med in i en fredsprocess. Och därmed är Sverige passivt med och driver fram en ny generation terrorister.

Som en lustighet kan också nämnas att Bruno Sollerman lekte detektiv i samband med Palme mordet. Han kopplade i tidningen Broderskap samman EAEC med Förbedjare För Sverige och Kjell Sjöberg.

Här en liten lustighet: Alla dessa ”antisionister” samlas t.ex. på Alhambra, denna antisemiternas och arabiska pseudointellektuellas oas, där man t.ex. lanserade antisemiten Israel Shamir och andra ”intellektualister”. Läser man Alhambras Nyhetsbrev från 2006 här ramlar även vår käre Evert Svensson (se e-mejlen nedan) in, vars resonemang kan förklara i och för sig varför kyrkans män har svårt att ta till sig kritiken om ensidighet. De är verkligen övertygade om att den verklighet som serveras dem i propagandaförpackning är den sanna verkligheten.

— — —

E-mejl Svensson

Bäste Hesham [Bahari; red. Alhambra]
Jo, de är inte dåliga. De har stora resurser, personella och ekonomiska. Jag skickade Ditt brev till Broderskaps redaktör. Två i Broderskapsrörelsen har särskilt råkat ut för något liknande – professor Bergman (nu död) och docent Sigbert Axelsson, båda verksamma vid teologiska institutionen vid Uppsala universitet. Och många andra. Om det inte har någon annan effekt så tystar det berättigad kritik. Det hjälper inte att ha judiska vänner, inhämta uppgifter från judiska fredsorganisationer eller liknande. De betecknas som förrädare.

Annelie Enochson, riksdagskvinna för kd, och vice ordförande för KDU har riktat kritik mot Diakonia för deras resor till Palestina – indoktrineringsresor! Man får inte tala om vad man sett och hört.

Men är det hela sanningen? Kan det vara förtalet som stänger dörrar? Det är ju märkligt – vi diskuterar islam, araber, konflikten i MÖ och avbildningarna i Danmark så det står härliga till. Det borde ju finnas ett stort allmänintresse för arabisk litteratur.

Mvh / Evert Svensson

— — —

Sollerman:

Ja, denne timide och blyge man, Hesham, har ibland sagt och förmedlat åsikter (oresonlig israelkritik) ”man” ska undvika om man vill vara mainstream. Alhambra är ett spännande förlag. På en engelskspråkig marknad skulle Alhambra blivit ett stort förlag. Jag har försökt få en intervju men misslyckats få kontakt de gånger jag ringt förlaget. En del av hans utgivning är toppkvalitet, t ex Adonis-böckerna. Svenska språket är nog för marginellt för en så speciell kvalitetsutgivning.

Bruno Sollerman

— — —

Göran B.

Annonser
Explore posts in the same categories: Kyrkor, Organisationer

Etiketter: , , , , , , , , ,

Responses are currently closed, but you can comment below, or link to this permanent URL from your own site.


%d bloggare gillar detta: