RAPPORT från Stadsteatern med Furubjelke (2)

Hamas MP Yunis Al-AstalGÅRDAGENS FÖRELÄSNING med Viola Furubjelke ifrån ”Palmecentret” var bland det mest hatiska och israel-fientliga jag någonsin upplevt. En 30 minuters hat-föreläsning bjöds vi alla på, efter teaterföreställningen om ism-aktivisten Rachel Corries tragiska död på Gaza-remsan.

KORTRAPPORT Vi var ca 30 stycken åhörare, av vilka tre var Israel-vänner. Är samtidigt glad för att Oded Meiri som jude var närvarande. Det måste ha varit djupt kränkande att som jude lyssna till hat-föreläsningen. Är inte en politisk propagandakväll som denna ett symptom på att Sverige är ett mycket sjukt land. Nedan kort om Furubjelkes föreläsning:

1. Ockupationen är roten till hela konflikten och dess lösning. Så enkelt är det…

2. Hamas är giltliga regeringsinnehavare. Valet MÅSTE accepteras. Då Hamas vann på ett demokratiskt sätt måste detta respekteras. Både av den svenska regeringen samt av det palestinska Fatah. Bildt prisades här för sin hederliga hållning.

3. Muren måste bort. Den orsakar spädbarns död (här suckade publiken medlidsamt) och skapar förnedring för de stackars palestinierna. Hårdhjärtade unga judar bär ansvar för detta. Den har skapat ett stort ghetto av det nuvarande ”Palestina”.

4. Israel ska acceptera Saudiarabiens ”Hudna”. Detta innebär att Israel ska lämna all ockuperad mark samt östa Jerusalem med sina judiska platser. Att Hudnan innebär en fred mellan muslimerna och en för tillfället starkare part och att den när som helst och mycket godtyckligt kan brytas när muslimerna är starka nog att krossa fienden, var inget som rörde Viola ens i ryggen. (Ställde en fråga om detta) Uppenbarligen förlitar hon sig på ”profeten” Mohammads gamla rävspel.

5. Sderot-beskjutningarna var enligt Viola ”djupt beklagliga” och naturligtvis förkastliga (men raketerna är ändå bara ”hemmagjorda” och missar ofta sina mål enligt Viola) och det rättfärdiggör inte Israels oproportionerliga eld-svar. Dessa svar skapar långt mycket mer död och lidande för palestinierna. Hamas kan inte ställas till svars för detta, då andra grupper tar på sig ansvaret för terror-dåden.

6. Kristna palestiniers situation på Västbanken och Gaza sedan över 40 år tillbaka i tiden, har missats av Palme-centret, ”då man inte kan skriva och uppmärksamma allt” Min fråga uppväckte irritation hos en ung muslimsk arab i publiken.

7. Israeliska arabers rättigheter måste dock uppmärksammas mer av Palme-centret, deras rättigheter har under lång till negligerats.

8. Alla palestinier har rätt att återvända till ”Palestina” (Israel inkluderat här vad jag förstod). Precis på samma sätt som judar över hela världen har rätt att återvända till Israel måste de stackars palestinierna ha rätt att få komma hem till sitt stulna land ”Palestina”. Att detta sen krossar tanken om ett judisk folkhem inom staten Israel verkade inte oroa henne (hon gav här luddiga svar). Israel och FN i slutändan är skyldiga enligt något gammalt FN-fördrag att se till att all stulen mark återlämnas. Att sen arabländerna gång på gång startat krig mot Israel och att Israels expandering skett genom rena försvarskrig var icke värt att nämna…

Andres Lempira

— — —

BILD: Hamas MP Yunis Al-Astal: Fathers Need to Sacrifice Their Sons and Sons Need to Sacrifice Themselves – Al-Aqsa TV (Hamas-Palestinian Authority) – December 27, 2007 – 00:00:51 – Se: Yunis Al-Astal Video (14:35)

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia, Organisationer

Etiketter: , , , , , ,

Responses are currently closed, but you can comment below, or link to this permanent URL from your own site.


%d bloggare gillar detta: