Medial propaganda mot Israel stöder islamismens barbari

photo_dannytopleftDANIEL PEARL kidnappades och dödades för sex år sedan i Karachi. Historien om denne journalist är en obehaglig påminnelse om skeenden som civiliserade samhällen inte vill se. Om medias och journalisters ansvar skriver JUDEA PEARL i artikeln The Daniel Pearl Standard

Journalister idag pressas att presentera ideologier av dem som betalar deras löner eller dem som förser dem med informationskällor. CNN´s medgivande 2003 om att man undanhöll information om Irakregimen för att kunna behålla sitt Bagdadkontor är ett perfekt exempel på denna press. I det nyligen timade Gaza-kaoset har Västs nyhetsförmedlingar villigt rapporterat Hamas-propaganda som sanning.

En av de saker som gör mig mest ledsen är att pressen och media har haft en aktiv kanske t.o.m. större roll i att underblåsa hat och inhumanitet. Det var inte fråga om enbart religiös fanatism.

Det blev allra först klart för mig i mötet med Pakistans generalkonsul som kom för att ge sina kondoleanser i vårt hem i Californien. När vi talade om det antisemitiska elementet i mordet på Danny sade hon: ‘Vad kan man vänta sig av dessa människor som aldrig sett en jude i sina liv och som bara dygnet om har fått TV-bilderna på de israeliska soldaterna och deras dödande av palestinska barn.’

Läs mera av artikeln: Politisk propaganda och journalism

I SVERIGE är situationen allvarlig eftersom massmedia i landet delvis har blivit offer för islamistisk-inspirerad propaganda. Att påtala denna utveckling i de stora etablerade medierna är hart när omöjligt utom i enstaka fall.

Vissa journalister ägnar sig åt krigshets mot den judiska staten, oavbrutet och på ett medvetet sätt. Vissa i vita handskar som Cecilia Uddén, andra brutalt och ohämmat som Andreas Malm eller Per Wirtén.

Många andra leker också med elden. Alla kommer att befinnas vara skyldiga till stödet för antidemokratiska och barbariska rörelser, vare sig de heter Furubjelke, Bjereld, Helle Klein eller Weiderud. Och framtiden, den är redan här. Det räcker att följa det entusiastiska stödet till Hamas, dessa hitlerismens arvtagare vad gäller synen på judar. Det räcker att läsa tidskriften MANA, en av många propagandatuber som finansieras av våra skattemedel.

Det finns ett stort behov av förändring av språkbruk och vokabulär hos dem som kommer till tals i kampen mot barbariet. Inställsamheten, flatheten, eufemismer och mjuka beskrivningar, politisk korrekthet och undfallenheten inför islamistiska yttringar, allt detta försvagar och fördröjer motståndet mot demokratins fiender.

Biografi: Daniel Pearl

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: