Bitte Hammargren SvD bryr sig mer om palestinska grödor än israelisk fot

SVENSKA DAGBLADET publicerade igår (080211) artikeln ”Bönder drabbas hårt av blockad”. Artikelförfattaren Bitte Hammargren är känd för sina vinklade och propalestinska artiklar i SvD.

TVÅ DAGAR dessförinnan träffades två bröder och deras mor av en Kassamraket som sköts från Beit Hanoun. Det är samma by som bonden i Hammargens artikel och som bor vid den israeliska gränsstaden Sderot. En av bröderna, en 8 årig pojke, skadade svårt och läkarna var tvungna att amputera ett av hans ben. Cirka 50 raketer sköts mot Sderot under förra veckan. Invånarna i Sderot är upprörda och demonstrerade båda i Jerusalem och Tel Aviv.

Man tycker att en erfaren journalist som Bitte Hammargren skulle åkt de 10 kilometrarna från Beit Hanoun till Sderot och rapporterat om den tragiska händelsen; om hur människor i Sderot kan leva under ständiga beskjutningar; om Gaza som blev fritt från Israel men i stället för att satsa på utveckling av jordbruket ägnar man sig åt vapenindustri.

Svenska Dagbladets Mellanösternreporter, Bitte Hammargren, har sedan länge ägnat sig åt en engagerad okritisk opinionsbildning för Hamas. I en artikel i SvD den 23 augusti ställer Hammargren den något ledande frågan till biståndsminister Gunilla Carlsson: ”Hur ska EU undvika nya situationer där civilbefolkningen i Gaza förbannar Europa för sitt elände”. Hammargren påstår att ”EU inte får tala med den myndighet som kontrollerar Gaza (Hamas) eftersom denna inte gått med på omvärldens krav att explicit erkänna Israel, skriver Lisa Abramowicz, generalsekreterare i Svensk Israel-Information

Bitte Hammargren håller fortfarande samma still. Hon bryr sig mer om palestinska grödor än om israelisk fot.

Källa: Bönder drabbas hårt av blockad SvD

Oded Meiri

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: