Torbjörn Björklund (v) – Varför har araberna problem?

DET FINNS inget billigare och mer simpelt än att jämföra israeler med nazister eller apartheid. De som använder sig av den här jämförelsen tror sig vara fyndiga och är övertygade om att de har prickat rätt. Men de missar helt och hållet att jämförelsen avslöjar mer vad de är för typer än deras törst på rättvisa.

HADE DE verkligen velat hjälpa Palestina hade de lagt allt sin kraft på att göra livet lättare för palestinierna. Istället lägger de all sin frustration och ilska på Israel. Snacka om att använda sin energi på fel sätt! Det värsta är att de som delar åsikterna med Torbjörn Björklund (v) är mycket väl medvetna att den verkliga grunden till Palestinas situation är analfabetismen, arbetslösheten, daglig förödmjukelse och förtryck, giriga ledare, en mörk framtid, en kontrollerad press, en obefintlig opposition, diktatorer och despotism. Palestina – precis som samtliga arabländer – lider och blöder på grund av det ovannämnda.

VILKET ARABISKT LAND kan hävda att det är en demokrati som behandlar sina egna medborgare med respekt och utan förtryck? Jag antar att Torbjörn Björklund (v) inte är blind. Varför använder han då inte sina ögon? Han tillhör säkert dem som tycker att Dubai är ett fantastiskt land med sina moderna byggnader och lyxiga hotell. Men det skulle aldrig falla honom in att titta bakom kulisserna och konstatera alla orättvisor som sker internt i landet. Är han beredd att anklaga Dubai för etnisk rensning eller jämföra det med Nazityskland?

FÖR MYCKET HAT i hjärtat leder till förvirring. Torbjörn Björklund (v) är ett bra exempel på det. Palestina, precis som alla arabiska länder, har glömt att älska sina egna medborgare i jakten på att hata Israel och judarna. Ilska och hat sätter dimma framför ögonen. Då kan man inte se vad man skriver eller om man tänker rationellt. Torbjörn Björklund (v) borde tömma sitt hjärta och börja fylla det på nytt igen. Det är bråttom med tanke på att han bor i en demokrati (Sverige).

DET FINNS säkert fler extremister i Sverige än i Israel. Skillnaden är att i Sverige har extremisterna inget skägg och ingen kippa. Du ser inte vilka de är förrän de skriver svart på vitt med det enorma hatet de odlar i sina hjärtan. Må de sedan vara politiker eller inte.

Fouad R.

Annonser
Explore posts in the same categories: Politiken

Etiketter: , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: