En satirisk betraktelse – Det finns människor i GP:s Ledare

Hamas ChartaMÅNGA av GP:s ledare – läses av många med tårar i ögon – lägger all skuld till vad som händer i konflikten Israel – Palestina på den ena parten. Gert Gelotte inledde för en tid sedan ett antal krönikor till stöd för palestinierna. De vill så gärna ha fred. Men de tycks aldrig få möjligheter att förverkliga sina drömmar; att återvända till Israel och att ta över makten. Göteborgs-Postens ledare stöder konsekvent utan förbehåll palestinierna.

Palestiniernas mänskliga rättigheter är begränsade. När de skjuter raketer mot civila i Israel, så svarar Israel med flygattacker och likviderar dem som skjuter. Detta strider mot folkrätten. Det är bara palestinier som enligt folkrätten får skjuta mot civila. Det är oproportionellt våld att döda dem som skjuter. Man ska arrestera dem.

När Israel går in i Gaza för att arrestera dem, så bryter Israel mot folkrätten igen. Hur kan israelerna passera en gräns och arrestera människor där. Minst 50 % av de arresterade är barn hävdar tidningarna ofta. Dessa stackars palestinier är underlägsna. Deras raketer är primitiva med dålig träffsäkerhet. De får aldrig chans att utveckla riktiga raketer trots massivt bidrag från EU och Sverige. Bojkotten mot Gaza betyder att det är svårt för Hamas att smuggla in vapen. Det kan inte vara rättvist att Israel som är en stark militärmakt kan få hindra det folkvalda Hamas från att skaffa egna terrorvapen.

Istället för att bara stödja Hamas på papperet, inled direktkontakt med dem. Utbilda deras raketskyttar så att de träffar bättre. På detta sätt kommer vi att förstärka deras mänskliga rättigheter.

Den bästa lösningen är att den judiska staten Israel ska existera men med arabisk majoritet. Många av världens problem kommer då att lösas.

De enda återstående problemen kommer att drabba journalister som kommer att förlora 80 % av nyhetsvärlden och detta strider mot folkrätten.

/Red.

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: