Judiska barn är också barn

DNIGÅR KVÄLL mördade en palestinsk terrorist åtta skolungdomar och skadade många. Ytterligare ett terrorattentat utfört av palestinier. Medan Israels aktioner efter terrorattacker omgående fördöms av svenska massmedia – ibland av UD – är reaktionerna på palestinska terrorattacker mer förstående. Oftast hörs förklaringen att den desperata situationen i Gaza är orsaken. Göteborgs-Posten är ett bra exempel. GP:s Ledare är snabb att fördöma Israels aktion i Gaza som syftade att stoppa beskjutningen med palestinska raketer mot civila i Israel, medan inga reaktioner finns efter massakern i den judiska skolan i Jerusalem. ”Minst åtta människor dödades” skriver Dagens Nyheter. När palestinska ungdomar dör rapporterar samma tidning om barn som dog.

Socialdemokraternas partiledning som förespråkar dialog med terrorister och fördömer Israel på alla möjliga sätt är tysta idag efter skolmassakern. Listan kan göras lång. Vad är orsaken till att judiskt blod inte är lika mycket värd som palestinsk blod?

Varför vinklas alla nyheter från konflikten så att man skall få en känsla att Israel är orsak till allt ont? Många försöker förklara detta med att massmedia tar ställning för de svaga. Vi, som har egna erfarenheter upplever att känslan för de svaga tydligen inte gällde när våra far- och morföräldrar slaktades av nazisterna, vi tror att särskild behandling av judar fortfarande gäller.

Idag när vi sörjer åtta ungdomar av judisk börd från Jerusalem vädjar vi till GP, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet m.fl. att inte göra skillnad mellan judiska och palestinska barn och att ha samma empatikänslor till judiska terroroffer som till palestinska civila som drabbas av terrorbekämpning.

Oded Meiri
ordf FiM

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: