Vad är det för folk?

Vad är det för folk som firar fest på gator och torg när en feg mördare lyckats ta sig in i en judisk skola och skjuta ihjäl ett antal skolbarn? Vad är det för mödrar som drillar när deras barn hjärntvättats att offra sina liv i tron att bli martyrer?

VAD ÄR DET FÖR FOLK som när området de bor i blivit judenfrei ögonblickligen demolerar inte bara alla religiösa byggnader utan även de trädgårdsanläggningar som kunnat ge arbete och inkomster. Som istället bygger raketramper, köper vapen istället för mat och mediciner och därigenom åstadkommer en humanitär kris, som de avsäger sig allt eget ansvar för. De vet vem de utan risk kan skylla på och kan fortsätta skjuta på men väl förväntas få alla förnödenheter ifrån.

Var det någonsin ett folk, hade de någonstans en stat och ett uppbyggt civilt samhälle? En egen huvudstad? De hade kunnat bilda en stat om de godtagit erbjudandet av FN 1948 vilket de ej gjorde.

OCH VAD ÄR VI FÖR FOLK som legitimerar allt deras hat och våld och kräver något så absurt som att Israel skall förse sina fiender med förnödenheter som de från hela omvärlden får bidrag till att skaffa själva. Vi är så fega och judefientliga att vi omgående vid varje ohygglig attack på civila medborgare i Israel försöker påstå att detta är en godtagbar reaktion för en situation de själva försatt sig i. I åratal skjuter och hotar de och gömmer sina ramper och terroristledare bland kvinnor och barn – medan vi gör som de förutser: de civila som oavsiktligt drabbas när Israel tvingas försöka eliminera de värsta skurkarna väcker våra ramaskrin.

Den nu 79-årige Elie Wiesel, som själv som ung studerade vid en liknande skola drevs bort av Hitler och nazisterna, tvingas nu uppleva att händelserna upprepas liksom omvärldens reaktioner.

Inget land i världen kan någonsin tillåta att mördare ostraffat tar sig in i skolor för att döda, såra skada och lemlästa oskyldiga ungdomar. Israel måste försvara sig mot sådana attacker.

Jag fruktar att det finns ett enda land i världen som inte av omvärlden helhjärtat stöds i sin ensamma kamp mot judehatarnas barbari.

FN kunde inte samla sig till ett fördömande – som judarna under Hitler lämnades av omvärlden i sticket. Samma sak verkar ske nu. Ett folk som aldrig varit ett folk i en statsbildning utan utgör en samling organisationer under en terrorregim får oförtjänt stöd i sin strävan att undergräva Israels rätt att existera.

Inte ens deras egna broderländer har öppnat sina gränser för palestinierna eller velat ge dem medborgerliga rättigheter. De gamla ockupanterna Jordanien och Egypten värjer sig, Jordanien som sedan Arafats krigståg vilket destabiliserade landet kastade ut dem och Egypten som sedan invasionen över gränsen nyligen håller på att bygga en mur mot Gaza. En mur som inte kommer att väcka det ursinne som Israels försvarsbarriär av våra våldets medlöpare.

Elie Wiesel anklagade oss redan under Stockholmskonferensen för vår hållning under kriget – bli inte medlöpare sa han. Det är de som hjälper terrorn i sadeln men vi verkar inte ha lärt mycket av historiens läxor.

Karin Rebel-Ahlqvist

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: