Cecilia Uddén i Gaza med musk och martyrer

FÖR EN VECKA sedan berättade Cecilia Uddén om att ”shoah” hotade araberna i Gaza:

Men många Gazabor hörde igår varningen från Israels vice försvarsminister, Matan Vilnai, som sa att Gazaborna riskerade en förintelse, shoah, om raketbeskjutningen mot Israel inte upphörde.

Idag berättar hon i ett skrämmande reportage ”Om myter och kult kring döden i Gaza” i Godmorgon, Världen!

Journalistisk objektivitet måste tydligen bedömas i tidsperspektiv – för en vecka sedan var ämnet arabernas rädsla för ”oproportionerliga” israeliska repressalier med skakande beskrivningar av ”israelisk terror”. Nu har turen kommit för de religiösa arabernas dödskult och den stolthet och t.o.m. glädje som ”martyrernas” familjer upplever när deras släktingar dör ”för israeliska kulor”:

Dödskult i Gaza – Martyrbilder i Gaza. En doft av musk. Så beskriver många gazabor de döda, de martyrer, som förs hem efter att ha dött för israeliska kulor. Om myter och kult kring döden i Gaza.

Kan man ”skrämma” Gazabor? Det var tydligen mycket lockande att mot bättre vetande helt hänsynslöst exploatera en journalistisk gimmick om ”shoah” som hotade den arabiska befolkningen i Gaza från Israels sida. En gnutta sunt förnuft är tyvärr inte något som man kan förvänta sig från en verbalt mycket begåvad journalist.

Källa: Dödskult i Gaza av Cecilia Uddén

Red.

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: