Det offentliga Sverige och Israelhatet

DE SVENSKA ANTIISRAELISKA krafterna finansierade med statliga bidrag borde åtminstone vara konstruktiva med sin kritik. Att vara konstruktiv betyder att bygga, inte förstöra. Att vara kritisk är en bra början, men en poänglös kritik är som att bygga på sand. Visst återstår det mycket att bygga i Palestina och i resten av arabvärlden för övrigt. En enkel analys borde leda alla svenska antiisraeler att öppna ögonen och se på nytt. Den sociopolitiska situationen bland Israels grannar har mycket gemensamt:

Halva befolkningen är under 25 år, en alarmerande hög analfabetism, en hög arbetslöshet, en sjukvård i dåligt skick, en fallande infrastruktur och en diktatorisk ledning. Pressfriheten och åsiktsfriheten är hård begränsad. Då finns det inte mycket utrymme för självdistans och reflektion hos dessa medborgare som lever som fångar utan någon form av framtidsplaner. Detta gäller lika mycket för palestinierna som för libaneserna, syrianerna, jordanierna och egyptierna.

VAD ÄR DET då som gör att vissa människor i Sverige reagerar utan någon som helst förnuft och klarhet när det gäller Israel? Vi lever trots allt i ett land som har alla förutsättningar och medel för att kunna på ett sansat och genomtänkt sätt förstå och analysera vad som händer omkring oss. Förstår inte antiisraelerna att palestiniernas lösning till deras inhumana sociala situation finns först och främst hos dem. På samma sätt som man brukar säga att Afrikas framtid finns i afrikanernas händer.

Palestinierna måste sluta att bete sig som små barn som gråter så fort de inte får vad de vill. Samtidigt måste omvärlden sluta behandla Palestina som om det vore ett barn som kan inte klara sig själv, som gör misstag efter misstag utan att vara medveten om konsekvenserna. Israel skyddar sina medborgare konsekvent och konstigt nog tycker vissa att det är oacceptabelt. När arabländerna, bland annat palestinierna, misshandlar och mördar sina egna medborgare höjer ingen sina ögonbryn.

Var någonstans var ni då alla antiisraeler när mer än 200 palestinier dog i interna strider mellan Fatah och Hamas i somras? Var de interna striderna ointressanta för att Israel inte var inblandat i blodbadet? För mycket hat mot Israel hindrar många att se tydligt. Eller är det en obeskrivlig och magisk kraft som gör att vissa blundar eller inte beroende av vem som skjuter? Israel kommer i all framtid att svara så fort någon av dess medborgares liv är hotat. Det är dags för lilla barnet Palestina att förstå det och sluta lamentera sig varje gång Israel svarar på Kassamraketer och självmordsbombare.

Det måste finnas en hemlig agenda bakom all den kraft som används hos vissa i Sverige för att ha Israel som hatobjekt nummer ett. Som icke-jude är min innersta övertygelse att en vind av antisemitism blåser bland vissa kretsar i Sverige. Som fri medborgare i ett demokratiskt land känner jag att det är min plikt att se till att hatet mot Israel inte förvärras ännu mer och på sätt öppnar dörren till allt flera mörkare krafter. Till er som hatar vill jag säga: Jag fortsätter att tänka fritt och se klart.

Fouad R.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Organisationer, Politiken, Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: