Israel 60 år – Manifestation för ISRAEL i Göteborg söndag den 18 maj

MED GLÄDJE skall vi i Göteborg (18/5) fira en stat som tog emot massor av flyktingar från alla delar av världen. Ett land som gav en fristat för många människor vars liv var i fara. Ett land som under 60 år omvandlade öken till det blommande samhälle som har blomstrande kultur och finns i vetenskapens främsta front.

För första gången i historien ska vi ha en manifestation längs Göteborgs gator. Vi skall marschera, dansa, sjunga, spela musik och hålla tal.

Söndagen den 18 maj 13.15 samlas vi på Gustav Adolfs torg. De som har flaggor skall ta flaggor med sig. Plakat är också önskvärda. Budskapen på plakaten ska vara positiva. Inga uttryck om antiterror eller andra negativa slagord är önskvärda. Gratulation eller andra hyllningar är välkomna.

Vi har egna flaggor båda israeliska och svenska. Tal skall hållas på Torget och manifestationsgeneralen organiserar oss.

Vi har en mindre grupp musikanter och dansare som kommer att dansa på gator. Vår roll är att vara sångare.

Vi kommer att sjunga samtidigt som vi skall dela ut karameller och informationsmaterial om Israel till förbipasserande.

Vi går till Bältespännarparken. Där får vi Falafel. En sångerska tillsammans med musikanterna kommer att underhålla oss. Mellan musikstyckena får vi lyssna till olika talare.
Vi avslutar 15.15.

Det är viktigt att många kommer. Vi vet att många är tveksamma att visa sina sympatier för Israel i offentlig miljö. Denna gång kommer vi att vara många som ska visa att Israel har fäste i Göteborg. Låt oss göra 18 maj till en minnesvärd dag för oss och Göteborg.

Vi börjar klockan 16.00 i Stora Teatern. Där kommer vi att fira Israel inomhus tillsammans med Israels ambassadör och andra inbjudna gäster. Vi får en enkel förtäring. Festen kostar 300 kr.

FOTO: YNet Galleri Fototävling inför Israel 60 år

Ovan: Foto ::

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Organisationer

Etiketter: , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: