Diktaturer får tala fritt i Riksdagen – Oemotsagda

SÅ TALAR arabiska diplomater i Sveriges Riksdag. Så talar en representant för ett land som har ingått fred med Israel för många år sedan. Våra folkvalda fick höra krigets, hatets och oförsonlighetens ord. Den arabiska propagandan i Sverige fick sitt förkroppsligande i ambassadörernas skepnad.

Bara en folkvald, Annelie Enochson, påpekade att man inte skall tala om ett land, som inte har sin representant på plats, Israel. När skall vår demokrati ta strid och inte rygga inför konflikten med diktaturernas och ofrihetens sändebud?

RIKSDAGEN ”Det har varit mycket fint prat, men vi vill ha handling!” Det är när Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi får ordet som det spårar ur på riktigt. Han har en hel lista med krav till de svenska parlamentarikerna. Han pratar om förolämpande publiceringar och vill att vi ska ”kriminalisera islamofobi”. Han frågar när vi ska ”modernisera” yttrandefrihetslagarna så att internet inte ska kunna underblåsa internationella kriser. Och han undrar varför vi, när vi högtidlighåller minnet av Förintelsen, inte uppmärksammar ”andra förintelser”. Han syftar förstås på palestinierna och påstår att Israels agerande ”liknar nazisternas förbrytelser”.

Men en anonym man, längst bak, ställer i alla fall frågan: ”Vad har Arabförbundet någonsin gjort för demokrati och mänskliga rättigheter?”

Det är önskvärt att vi har dialog med arabstaterna. Men ska vi ”fira” Arabförbundets dag krävs det att någon säger emot när det urartar till relativiseringar av Förintelsen. Diktaturerna tål nog att vi tar den konflikten.

Källa: Per Gudmundson Verklig dialog tål öppna konflikter – SvD

/Göran B.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Politiken

Etiketter: , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: