Volontärer för humanitärt arbete i Gaza efterlyses

GAZA ÄR BELÄGRAT ropar alla pro-palestinska organisationer. Kyrkans följeslagare ska rapportera om israeliska övergrepp mot palestinierna. SSU:s ombudsman anser att Israel är en nazistisk stat. Mona Sahlin och Carl Bildt vill ha dialog med Hamas. Men ingen vill hjälpa palestinierna.

Invånarna i Gaza behöver lastbilsförare som kan köra förnödenheter in till Gaza. Dessa kommer från Israel och är lastade med mat, mediciner, olja och övriga förnödenheter som behövs för att undvika humanitär katastrof.

Lastbilarna som idag körs av israeliska förare blir beskjutna av palestinska terrorister. I övergångarna mellan Israel och Gaza som är vältrafikerade attackeras civila som jobbar för att förse araberna i Gaza med mat. Närheten till Gaza och nödvändigheten av civila arbetare som måste sköta transporterna gör det lättare för terrorister att angripa. Häromdagen mördades två civila. I förrgår mördades 3 soldater. Igår besköts en övergång utan att några träffades. Det finns nu få civila israeler som vill delta i transporterna.

Här kan alla goda svenska medborgare från ISM Internationel Solidarity movement, SSU, Svenska kyrkan, Diakonia, Broderskaprörelsen, Palestinagrupperna, Sveriges Kristna Råd m.fl. göra en akut humanitär insats. Behoven av förare och lastare är stora för transporterna till Gaza. Invånarna i Gaza kommer att bli tacksamma för alla volontärer som kommer. För första gången ges de ovan nämnda organisationerna möjlighet att visa att de verkligen menar vad de säger med att hjälpa Gazaborna. Behoven är så stora att de ser fram emot ett nedläggande av allt detta skrivande av antiisraeliska artiklar, brännande israeliska flagor eller uppmaningar att bojkotta Israel. Visa solidaritet med Palestinierna. Det finns även möjligheter att kyrkan erbjuder stipendier. Det kommer säkerligen också att ge god publicitet.

/Oded Meiri

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Kyrkor, Organisationer, Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: