Ring P1 – ”Israel 60 år” av Karin Rebel på Drottningskär

RING P1 – KARIN REBEL har ringt Ring P1 och vill tala om Israel fyller 60 år… Karin Rebel har följande samtalstext:

ISRAEL FYLLER 60 ÅR… Förmodligen utan positiva reaktioner från vårt land. Det betraktas allmänt som en paria bland stater. Insändarsidor i pressen fylls av kritik. I TV ensidiga dokumentärer utan historisk bakgrund. Teatrar spelar tvivelaktiga stycken som ger hjälteroller åt s k frihetskämpar.

Radions kulturprogram tar upp en diktsamling kallad ”Intifada” – om de av Israel etniskt utrensade Gaza-borna. Kyrkan, Diakonia och Broderskapsrörelsen ordnar propagandaresor till palestinska områden. Att försöka få med något positivt om judarnas enda egna land är så gott som omöjligt och bemöts av hätska reaktioner.

SIFFROR TALAR ett tydligare språk.

Den globala muslimska befolkningen uppgår till 1 200.000.000 (1 miljard, tvåhundra miljoner).

Den globala judiska befolkningen består av 14 miljoner.

England har 1,6 miljoner muslimer och 350 000 judar;

Nederländerna med 16 miljoner invånare på en yta av 34000 km2 har tagit emot över en miljon muslimer. Dess judiska befolkning utplånades nästan helt under kriget och minoriteten utsätts åter för hot och gravskändningar.

ISRAEL HAR EN YTA på 22 000 km2; en befolkning på 6 miljoner judar och 2 miljoner arabiska israeler. Det tog emot de 800 000 judar som arabländerna etniskt rensade bort 1948. Ett brott som först nyligen erkänts av FN där bara de 700 000 araberna (som Arafat döpte till det palestinska folket) fått all uppmärksamhet och enorma bidrag.

Jordanien gavs av britterna 97 000 km2, har en befolkning på 4 miljoner varav 80 % är palestinier. Varken Jordanien som ockuperade Judeen och Samarien eller Egypten som ockuperade Gaza hade en tanke på en palestinsk stat. Ej heller nu öppnar de gränserna för flyktingarna.

SEDAN 9/11 har det utförts 10.946 terroranslag i världen. Muslimer dödar muslimer i stora antal dagligen, vilket väcker mindre uppmärksamhet än varje offer som kan skyllas på Israel.

Det är ett under att Israel tills nu lyckats försvara sin existens och det vill till ännu ett mirakel om det skall kunna försvara sig mot de tilltagande hoten från omringande teokratiska diktaturer som lovar fullfölja Förintelsen.

Som judarna lämnades åt sitt fruktansvärda öde under kriget tycks Israel nu lämnas att ensamt försvara sitt land. Må det klara sig och få fortsätta bygga upp sitt fantastiska land i fred.

— — — — — — —

Kommentar:

Ring P1 refuserade text och samtal från Karin Rebel på Drottningskär

/Red.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Uncategorized

Etiketter: , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: