Judar är inte nazister och Israel är inte ett nazistiskt land

:: SSU:s ombudsman INGIBERG OLAFSSON säger att Israel är en nazistisk stat och att israelvänner är nazister. Riksdagsmannen TORBJÖRN BJÖRKLUND (v) anser att ättlingar till överlevande från förintelsen utför etnisk rensning i Palestina och jämför bosättare med fångvakterna i de nazistiska koncentrationslägren. I en film ”Flickan från Auschwitz” av vänsterfilmaren STEFAN JARL visar han bilder av förintelseoffer från koncentrationslägret Auschwitz samtidigt med bilder från Gaza med budskapet att detta är samma företeelse. Libyens representant i FN:s säkerhetsråd Giadalla Ettalhi jämförde igår Gaza med ett koncentrationsläger och fick medhåll av Syrians FN-ambassadör. Om Gaza som det nazistiska utrotningslägret rapporterar Ekot SR Cecilia Uddén.

En klar tendens kan man se. Vänstern i Sverige använder samma groteska argumentation mot Israel som arabiska diktaturer – vilka saknar respekt för mänskliga rättigheter – ofta använder i sina hatkampanjer mot judar och Israel. Att en stor del av de arabiska länderna anser att det inte finns plats för en judisk stat i Mellanöstern är väl känd. Att många extrema muslimska organisationer har Israels utplåning på sitt program är bekant för alla som är intresserade av Mellanösternfrågor och förmodligen även för vänstern i Sverige som egentligen inte har med konflikten mellan Israel och araber att göra. Trots detta hittar vi ofta liknade hatutfall mot Israel som judisk stat hos en del vänsterfolk precis som hos extrema islamister.

”[Gilad Atzmon:] – Jag tenderar att hålla med president Ahmadinejad. I mina artiklar och intervjuer ifrågasätter jag ständigt den judiska statens rätt att existera.” Israel förkroppsligar enligt Atzmon en bottenlös ondska som måste förgöras: ”Israel är inget annat än ondska för ondskans egen skull”. Vi måste inse att ”Israel snarare än Nazityskland representerar den ultimata ondskan.” Se artikel av Henrik Bachner

Den långvariga propagandan mot Israel som bedrivits i Sverige har lyckats plantera ett djupt ideologiskt hat som är förankrat i vissa vänsterkretsar. Oftast saknar dessa människor historiska kunskaper som i kombination med låg intellektuell nivå medför denna användning av groteska anklagelser och jämförelsen av Israel med nazister och Gaza med koncentrationsläger.

Vad som skrämmer är det inbäddade hat som finns hos dessa människor varav somliga är relativt unga.

Om Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill behålla karaktären av demokratiska partier måste de snarast vidta kraftiga åtgärder för att få bort sådana antisemitiska liknelser som framställs i hägnet av deras partinamn.

/Oded Meiri

FOTNOT Rapport Henrik Bachner och Jonas Ring (pdf. 139 sidor) Antisemitiska attityder och föreställningar i Sverige ::

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: