Monica Green (s), Sheik Ikrima Sabri och Diakonia

MONICA GREEN (s) reser i Israel med Diakonia som guide. Sveriges folk vet att dess parlament har ledamöter med mycket stor kompetens och hög bildning. JOHAN INGERÖ skriver på sin blogg om en ledamot utan dessa kvalifikationer. Hans blogginlägg summerar:

Det här visar varför politiker inte ska ”vara som folk är mest”. Oavsett om de lagar jag måste följa stiftas av vänster- eller högerpolitiker så vill jag att de ska vara kompetenta och kunniga.

Johan Ingerö inleder sin text med orden: – Den socialdemokratiska riksdagskvinnan Monica Green, som ofta blivit hårt men rättvist avhandlad i denna blogg, håller som bäst på att låta sig vallas runt i Israel med omnejd. Med sig har hon sin laptop, genom vilken hon förmedlar sina intryck hem till den svenska läsekretsen.

Blogginläggets avslutning blir till ett slags terminsbetyg för en riksdagsledamot som tycks behöva stödundervisning:

Jag brukade skratta åt den här människan. Det gör jag inte längre.

Det här visar varför politiker inte ska ”vara som folk är mest”. Oavsett om de lagar jag måste följa stiftas av vänster- eller högerpolitiker så vill jag att de ska vara kompetenta och kunniga. Förnuft och elementär bildning har nämligen en tendens att fungera som vaccin mot alltför långt gången idioti.

Med sina storögda och illa framförda texter om intrycken under sin resa demonstrerar Green att hon är ute på alldeles för djupt vatten. Hon reser, i egenskap av svensk lagstiftare, ut på studieresor utan att ha minsta hum om bakgrunden, utan att ha några egna fakta till hands, utan att ens försöka skaffa sig en självständig uppfattning om de människor hon ska möta och lyssna till.

Därmed är hon helt och hållet i händerna på sina värdar. Hon är receptiv som ett läskpapper eller, mer exakt, som ett litet barn som inte ser någon anledning att misstro vad en vuxen säger. Allt detta lagras sedan i hennes politiska profil och kommer ut i form av utskottsbetänkanden, motioner, propositioner och, till sist, svenska lagtexter.

Det är inte ett dugg roligt. Det är skrämmande.

Riksdagsledamotens resa blir till ytterligare en röst för den politiskt korrekta antiisraeliska hållningen särskilt inom (s) och vänstern. Men det är mycket trist läsning att ta del av Ingerös recension av en folkvald på guidad tur i Israel. LÄS hela inlägget av Johan Ingerö: Green är inte rolig längre

/Red ::

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: