Fakta är för Broderskapare vad vitlök är för vampyrer

Häromdagen publicerade denna blogg Ralph Haglunds mycket läsvärda svar på en insändare i Borås Tidning, skriven av Berndt Ekholm, riksdagsledamot och medlem av Broderskapsrörelsen. Ralphs svar har inte, mig veterligen, tryckts i Borås Tidning än, men väl två andra relaterade artiklar.

Den första artikeln är signerad Björn Wahllöf, tidigare kommunalpolitiker i Borås. Han skriver bl a:

BE vill få oss att tro att han är en ”opartisk granskare” av konflikten mellan Israel och araberna, men skenet bedrar påtagligt även efter senaste inlägget.
Han poserar framför den förhatliga muren som Israel byggt utan att med ett ord kommentera att det enda syftet med muren är att förhindra självmordsbombare att attackera oskyldiga i Israel. Förresten borde BE analysera den absurda ideologi som kan få palestinska ungdomar att offra sina liv på detta bestialiska sätt. Vad har dom blivit lovade? Kan du redovisa detta?
Mina frågor 12 maj gällde bl.a. flyktingproblemet. Araberna har förlorat flera krig mot Israel trots ett enormt överläge befolkningsmässigt. Israel förfogar över mindre än en promille (!) av den mark arabstaterna förfogar över. Varför kan inte staterna lösa flyktingproblemet? Därtill har araberna enorma ekonomisk resurser p.g.a. oljeinkomster.

Lisa Abramowicz, generalsekreterare för Svensk Israel-Information, har skrivit den andra artikeln, vilken handlar om de judiska flyktingarna från arabländerna.

Alla känner till de palestinska flyktingarna, ett ämne som aldrig upphör att engagera och framför allt generera internationella krav på Israel. FN har antagit åtminstone 101 resolutioner om de palestinska flyktingarna, och inte en enda om de judiska flyktingarna! Detta trots att de judiska flyktingarna är fler till antalet, har blivit av med större tillgångar och har blivit bestulna landområden i arabländerna som motsvarar 4-5 gånger Israels yta.

Något har blivit konstigt i nätupplagan av Lisa Abramowicz artikel, för det ser ut som att hon beskriver sin egen historia, när hon egentligen citerar vad Regina Bublil Waldman berättade för FNs Råd för Mänskliga Rättigheter den 19:e mars i år. Ni finner texten på Svensk Israel-Informations hemsida.

Här kan ni även se Regina Bublil Waldmans tal:

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Politiken, Video YouTube

Etiketter: , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: