Sverige stöder det cyniska spelet

FRILANSSKRIBENTEN ILYA MEYER skriver att Sveriges regering med sitt stora ekonomiska stöd till Palestina indirekt gör sig medskyldig till de bestialiska aktioner som exemplifieras i artikeln nedan. Abbas med PLO/Fatah ägnar sig åt utpressning och köpslagan av kriminella palestinaaraber som finns i Israels fängelser mot kidnappade israeler (dvs. inte fängelsekunder). Grymt spel som Sveriges regering supportar.

/DSr

***

Sverige stöder det cyniska spelet

av Ilya Meyer

TORSDAG den 28:e augusti är den tredje födelsedagen som en israelisk soldat, Gilad Schalit, tillbringar i fångenskap sedan han kidnappats, blott 18 år gammal, av palestinska regeringspartiet Hamas.

Pojken har sedan dess hållits inspärrad, utan tillgång till Röda korset, läkarvård, advokat eller besök av anhöriga. Hamas meddelar att pojken under dessa år aldrig tillåtits att få fysisk motion i solljus.

Det finns omkring 8.500 palestinsk-arabiska fångar i israeliska fängelser. Att sitta i fängelse är knappast en semester för de intagna, men de har mord, massmord och annan terrorverksamhet på sitt samvete.

Resultaten av deras aktiviteter finns att räkna bland tusentals slaktade och lemlästade civila israeler som åkte buss, gick på restaurang, bodde på hotell eller helt enkelt nattade sina småbarn hemma i sovrummet.

Ett exempel på en terrorist i israeliskt fängelse är – eller rättare sagt var – Samir Kuntar, som nyligen släpptes av Israel. Kuntar fängslades för att han dödade en ung israelisk pappa framför ögonen på hans fyraåriga dotter, varefter han krossade flickans huvud mot en sten. Liksom alla andra fångar åtnjöt Kuntar rättigheter som är garanterade i det israeliska rättsväsendet. Sålunda besöktes han av Röda korset och hade obehindrad tillgång till advokat, journalister, familjemedlemmar. Han fick gifta sig, åtnjöt äktenskapliga besök, tog universitetsexamen, och han lämnade israeliskt fängelse som en välgödd man som välkomnades varmt av både Palestinska myndighetens Mahmoud Abbas och Hizbollahs Nasrallah. Frisläppandet till ära bar den korpulente Samir Kuntar på en liten Hitlermustasch och gjorde Hitlerhälsningen när han välkomnades i Beirut.

En enorm kontrast mot den unge israelen Gilad Schalit, som ännu i det tredje året efter att han kidnappats från det suveräna Israel – inte från någon omstridd del av marken – ännu inte ens fått se solljus, än mindre fått prata med eller skriva till sina anhöriga, advokater, Röda korset. Ändå klagar de palestinsk-arabiska fångar, när de tar emot sina otaliga besök av Human Rights Watch, Röda korset, advokater, journalister och anhöriga, på att deras boende inte är lika bekvämt som de önskar.

Frågan är om någon av dem vill för en enda vecka byta plats med Gilad Schalit, som av Hamas hålls inspärrad i en underjordisk håla.

Sverige ger stora bidrag till Palestina-araber. Procentuellt sett ger Sverige mest i hela världen. De får våra skattepengar utan minsta krav på motprestation. Med andra ord betalar vi i Sverige för att de gör sig skyldiga till denna och andra bestialiska aktioner – i full strid mot Genèvekonventionen och mot allt vad mänskliga rättigheter och ren anständighet heter.

Om Gilad Schalit är en krigsfånge, har han rätt att behandlas i enlighet med de regler som vi i Sverige har skrivit under. Om vi ger stora donationer till organisationer som öppet bryter mot dessa regler, gör Sverige sig skyldig till medhjälp – eftersom den olagliga fångenskapen utan besök, advokat eller ens anklagelse inte skulle kunna fortsätta om vi krävde motprestationer i utbyte mot våra pengar.

För ett par dagar sedan släppte Israel ytterligare 198 palestinsk-arabiska fångar. Mahmoud Abbas, istället för att välkomna deras frisläppande som en försoningsgest och uttrycka sin vilja att motprestera genom att verka för Gilad Schalits frisläppande, sade att detta bara är början – nu kräver han att bland annat att Marwan Barghouti, som sitter inne med fem livstidsdomar, också ska släppas från israeliskt fängelse.

I Israel arbetar man för att få en oskyldig ung grabb frisläppt. I det palestinskt-arabiska samhället kräver man istället att massmördare släpps fria – under förutsättning att deras offer är judar.

Det är viktigt att hålla i minnet att när Mahmoud Abbas kräver frihet för Barghouti och firar frisläppandet av barnamördaren Kuntar, är han ändå en av de mer ”moderata” gestalterna i det palestinskt-arabiska samhället.

Och det är ännu viktigare att hålla i minnet att inget av det palestinskt-arabiska samhällets lagstridiga och motbjudande människohandel hade varit möjligt utan svenskt finansiellt bistånd.
Det tål att tänkas på i dessa nedskärningstider.

— — — — —

FOTNOT Ilya Meyer är frilansskribent med Mellanöstern som specialområde

Artikeln publicerad i Borås-Tidning (080828) ::

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Politiken

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: