Bildt deltar i internationellt möte om stödet till palestinierna

Ett pressmeddelande från regeringen har följande att förtälja:

Carl Bildt deltar i internationellt möte om stödet till palestinierna

Utrikesminister Carl Bildt deltar i mötet med Ad Hoc Liaison Committee (AHLC) den 22 september i New York. AHLC är det främsta organet för internationell koordinering av det statsbyggande biståndet till de palestinska områdena och ett viktigt forum för fredsprocessen i Mellanöstern. Värd för AHLC-mötet är FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Bland deltagarna finns USA:s utrikesminister Rice och Rysslands utrikesminister Lavrov.

Vid mötet kommer den palestinske premiärministern Salam Fayyad att redogöra för genomförandet av den palestinska reform- och utvecklingsplanen. Ministrarna kommer även att diskutera hur utvecklingen i Västbanken och Gaza påverkar fredsprocessen, inte minst frågorna om rörelsefrihet och bosättningar.

– Det är viktigt att fredsförhandlingarna fortsätter intensifieras också under höstens politiska förändringar i USA och Israel, säger utrikesminister Carl Bildt.

– Vissa positiva steg har tagits för att förbättra rörelsefriheten i de palestinska områdena, men bosättningspolitiken fortsätter att hindra utvecklingen. Mycket mer behöver göras för att den palestinska ekonomin ska komma på fötter, säger biståndsminister Gunilla Carlsson.

———-

Sverige är en av de största givarna av stöd till palestinierna. Sverige bidrar i år med cirka 720 miljoner kronor till palestinskt statsbyggande och humanitär nödhjälp.

Låt oss hoppas att någon på detta internationella möte besitter den insikt i biståndets effekter som förmedlades av Ilya Meyer här på denna blogg. Läs:


Bra staket gör goda grannar – Inga staket gör ännu bättre grannar
Yairs stjärna grumlas av maktpolitik
Det färggranna Israel
Israelisk verklighet kontra svensk mediefantasi
”Västbanken i Skandinavien”

Annonser
Explore posts in the same categories: Politiken

Etiketter: ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: