Det politiskt-religiöst korrekta Vänstermanifestet

– DET KRAVLÖSA SAMHÄLLET? –

VÄNSTERMANIFESTET som i dagarna publicerats av Broderskapsrörelsen i SVD analyseras av RALPH HAGLUND på bloggen Israel i Sverige i artikeln Broderskapets “manifest” i SvD, en text FiM-bloggen tacksamt erhållit för publicering.

/Red

***

DE MED UTSÖKT finkänslighet utplockade bitarna av kristendom och socialism som Broderskapsrörelsen presenterade i SvD den 1 oktober, 2008, med utelämnande av högst väsentliga och avgörande delar av båda, gör ingen tänkande människa glad.

Broderskaparnas agerande har fått alla med lite minne att direkt associera dem med deras önskan att ”tala med” terrororganisationen Hamas och supporta deras verksamhet. En verksamhet som går ut på att eliminera alla judar (deras grundlag) och ha full kontroll över alla araber inom de palestinska områdena, med vapenmakt. I manifestet omskrivs det snyggt som ”Vi har ett långt samarbete med det civila samhället i Gaza”, det samhälle som röstade fram Hamas, väl medvetna om vad deras stadgar säger. Dessa stadgar kan hittas på många ställen online om man söker på ”Hamas Charter”, t.ex. här. Detta samarbete har inte gett några som helst praktiska resultat som t.ex. frigivning av den israeliske värnpliktige, Shalit – vilket i ett nu hade gjort den legala passagen av gods och människor mellan Gaza och Egypten möjlig.

”Religionens återkomst i samhällslivet” är endast ett svenskt, och i mindre grad europeiskt, fenomen. Den har alltid varit stark i övriga världen, och länder med ett religiöst vacuum, som Kina, är på väg att ha fler aktiva kristna än Europa. En ny religion, ”naturvetenskap” har tagit över för många i Västerlandet utan att de begriper ett dugg mer av det – det är lika mycket en ”tro”, men tydligen känns det modernare och bättre.

Att favorisera Hamas är identiskt samma som antisemitism, men med ett försök att omskriva detta. Att konstant anmärka på ”Israels agerande på de ockuperade palestinska områdena” utgör en Göbbelsk upprepning av lögner i avsikt att folk ska tro dem av den anledningen.

Den palestinaarabiska ekonomin var bland världens snabbast växande tack vare Israel, 7%, före intifada I, då de egenhändigt förstörde denna ekonomi. Före intifada II var de återigen uppe på 6%, men i och med deras eget agerande var de påföljande år på MINUS 13%; snart hade deras agerande tvingat fram både Säkerhetsbarriär och hundratals vägspärrar där ett halvdussin vägspärrar tidigare hade funnits – för att göra något åt alla de bilstölder i Israel som israeliska försäkringsbolag levde högt på. Araberna har redan mördat betydligt flera judar i år än under 2007.

Frågor kring samkönade äktenskap, religiösa friskolor och bruket av slöja väcker starka känslor.

”Samkönade” får mej mest att tänka på den sexuella aktiviteterna hos daggmaskar. Det är direkt emot kristendom i all dess form. Vi har haft många utredningar som visat att muslimska friskolor har mycket lite med den lagstadgade skolgången att göra. En blogg med många detaljer om missförhållanden kan ses här.

Bruket av slöja – bör givetvis jämföras med Turkiet, Malaysia, Singapore och liknande länder, där det är förbjudet med slöja i många situationer.

1. Rätten till förlåtelse och upprättelse. Ja – om det föregås av ånger. Upprättelse på det kristna sättet har mycket att göra med att förvalta sitt pund, inte sitta på en pall och vänta på något. Har ett fel skett är upprättelse självklar – och har inte ett dugg med höger eller vänster att göra.

2. Att män och kvinnor ska ha lika möjligheter att bestämma över samhället, sin kropp och sitt liv. Sverige har tyvärr förvandlat det till att de är LIKA, inte lika värda. En skruv och en mutter är precis lika mycket värda, men försök att bygga ett hus, eller ett samhälle, enbart med muttrar.

3. Ett öppet Europa, dit människor kan flytta för att arbeta och studera måste trots allt betalas av någon. Ingen kan trycka socialbidragspengar i oändlighet. Flytten sker i regel från samhällen där människor inte har lyckats bygga ett samhälle av demokratisk karaktär, så det är självklart att de måste lämna detta för att assimileras helt i det europeiska, annars fungerar det som vilken cancersvulst som helst.

4. Bekämpa islamfobi men det är oerhört viktigt att skilja på fobi = oberättigad rädsla, och en mycket berättigad rädsla för vad vi tyvärr ser allt mer och mer i Europa och som kommer allt närmare Sverige. TRO betyder inte ”att tro på vad som helst”. Det är inte det som förflyttar berg. Är det islamofobi när ambulans och brandkår inte vågar köra in i de muslimtäta områdena i Malmö utan poliseskort?

5. Ökade insatser för global utveckling – och inte en krona i kravlösa bidrag! Det är inte utveckling – att börja med att ge kravlösa socialbidrag. Det värsta exemplet är hur enorma summor har flödat in till palestinaaraberna utan krav på några motprestationer! Inte en enda industriby har byggts där av EU, där man har lånat ut pengar och förväntar sig motprestationer. Israel har gjort det – i Gaza, de erbjöd Arafat som vägrade – han fick ju så mycket han behövde ändå – så de placerades i Jordanien i stället.

6. En restriktiv vapenexport med tanken att det ska göra nytta, inte bara ett sätt att rentvå sig. Så länge Ryssland säljer stora mängder vapen till stater som Iran och alla andra sitter och försöker se skenheliga ut – knappast.

7. Fred i Mellanöstern – genom ­dialog, har aldrig fungerat – palestinaaraberna får ju allting ändå. Abbas har fortfarande PLO:s Stadgar som sina grundlagar, vilket inte tillåter existensen av Israel, eller judar i Mellanöstern som är yngre än ca 90 år, för honom är varenda stad i Israel ”palestinsk” vilket han lär ut till alla barn i skolan. Abbas har skrivit under Vägplanen som initieras med absolut stopp för hatpropaganda mot Israel/judar – denna har bevisligen ökat sedan Annapolis. I hans område bor bara 10% judar mot 20% araber i Israel, vilket definitivt inte är något hinder för fred

8. En snabbare omställning till ett hållbart samhälle. Hur?

9. All kärlek är bra kärlek. Visst – 7 män och 4 hundar kan utmärkt väl leva tillsammans och älska varandra. Det har inget som helst att göra med äktenskap, vilket är religiöst. Homosexualitet och diabetes är två kroniska sjukdomar – efter 50 års diabetes vill jag absolut inte rekommendera det i parader, men vill heller inte att någon ser ner på mig på grund av sjukdomen.

10. Ett rakryggat försvar av folkrätt låter bra – men folkrätt är den luddigaste vetenskap som existerar och används tyvärr för att bevisa ungefär vad som helst.

Där den kristna högern exkluderar och gör skillnad mellan människor vill vi, den kristna vänstern, inkludera.

Visst ska man inkludera alla, men tyvärr har det i vissa fall gått över i total kravlöshet. En kravlöshet som kan innebära att det är lönlöst att allvarligt FÖRSÖKA göra något bra, att säga ”ah, försök inte” till den siste Neanderthalaren….. Den kravlöshet som har gjort att palestinaaraberna får lika mycket i bidrag, utan krav, som en egyptier får genom hårt arbete, har bevisligen försämrat deras ekonomi. Givare har tvått sina händer, överöst dem med pengar men inte byggt en enda industriby, där de LÅNAR pengar och känner att de får något för det.

Att försöka vara extra bra är egoistiskt, visst, och den svenska socialismen har i långa tider försökt göra ett skolsystem där det bestraffas om man arbetar hårdare än genomsnittet. Resultatet är trivialt att se i dagens svenska skola. Man får inte mana till framgång genom att ge betyg – förrän man får det som en klubba i ansiktet när man tar steget ut i det verkliga livet. Visst är det orättvist att de som är bättre får större möjligheter – men hade det inte varit så hade vi fortfarande varit på daggmaskstadiet. Fråga Darwin.

Dagens svenska samhälle är så mycket mer individualiserat än tidigare. Men individualiseringen måste kombineras med den gemenskap som är nödvändig för att hålla ihop ett samhälle.

Gemenskap är knappast att avskärma sig med en slöja. När vänster- och högerextremister samsas på gatorna i Sverige med de som bär skyltar där de rekommenderar ”Hamas” som samhällsform – är inte den gemenskap som alla uppskattar. Att kunna välja mellan gott och ont tycks ha försvunnit i det moderna svenska samhället. Börja där!

/Ralph Haglund, fil.lic.
http://israelisverige.no-ip.info/blog

Källa: Israel i Sverige

— — — — —

KOMMENTAR

– Där den kristna högern exkluderar och gör skillnad mellan människor, skriver Haglund och fortsätter, vill den kristna vänstern inkludera. Visst ska alla inkluderas. Tyvärr har det övergått i total kravlöshet i exemplet med Sveriges bistånd till Palestina. Det svenska samhället av idag är mera individualiserat än förr. Men individualiseringen måste kombineras med den gemenskap som är nödvändig för att hålla ihop ett samhälle. När vänstern och högern samsas bärandes skyltar där de rekommenderar ”Hamas” som samhällsform, då gror en gemenskap som alla inte uppskattar. Att kunna välja mellan gott och ont tycks ha försvunnit i det svenska samhället, avslutar Ralph Haglund sin analys.

/Red. ::

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Politiken

Etiketter: , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: