Önskningar inför nya judiska året

INFÖR DET NYA ÅRET har jag som individ med mänskliga ambitioner drömmar och önskningar som rör min familj, mina vänner och mig själv. Hälsan och lyckan står främst.

Som israel och jude som bor i Sverige har jag andra drömmar och önskningar. Jag drömmer om ett Sverige som har respekt för Israel och behandlar Israel som en jämlike.

Svenska kyrkan önskar jag skall ändra sin enkelspåriga verksamhet emot den judiska staten Israel – där allt elände i Mellanöstern skylls på Israel – till ett fredsarbete där man på ett nyanserat sätt verkar med båda parterna, Israel och palestinierna, för att uppnå kompromisser som leder till fred.

Följeslagarna som sänds av Sveriges Kristna Råd önskar jag skall se sanningen i konflikten och verka för att parterna samtalar med varandra i stället för att i Sverige propagera för ett upphörande av staten Israel. Att dessa följeslagare hemma i rapporter från Mellanöstern skall använda kartor där Israel finns med.

Studieförbundet Bilda önskar jag i sitt program skall ha kurser om israelisk konst och vetenskap istället för att sprida budskapet om Israel som ondskans land.

Diakonia, den religiösa hjälporganisation, som talar om att de är på människans sida önskar jag skall inkludera israeler och judar på samma sida och inte bara palestinier.

Rädda Barnen önskar jag skall använda sina medel för att hjälpa barn och inte för att sprida antiisraelisk propaganda i samarbete med Palestinagrupperna som vill se att det judiska staten försvinner.

Stadsteatern i Göteborg önskar jag skall ge en föreställning som bär budskapet om Israels kulturliv och längtan efter fred istället för att visa antiisraelisk teater som framställer Israel som ett värstingland.

Palmecenter som gör anspråk att verka för fred önskar jag skall sluta att ensidigt stödja terrororganisationen Hamas och istället föra dialog både med Israel och palestinierna med syfte att överbrygga motsättningarna istället för att öka dem.

Broderskaprörelsen önskar jag verkligen att man lever upp till det kristna budskapet och slutar upp med att bedriva sin grova antiisraeliska propaganda. Jag hoppas att de uppmanar socialdemokraterna att ha en utrikespolitisk talesman som kritiserar både Israel och palestinierna istället för att kritisera bara Israel.

SSU önskar jag skall vara en verkligen socialistisk organisation som stöder fred och inte terrororganisationer. Att dessa ungdomar skall jobba för en hoppfull framtid även för ungdomar i Israel och inte ensidigt enbart stödja palestinier.

Extremvänstern i Sverige önskar jag skall sluta hata Israel och sluta att ibland använda antisemitiska utsagor för att sprida hatet mot Israel.

SIDA och Forum Syd önskar jag verkligen skulle stödja fredsprojekt i stället för hatprojekt som bedrivs av aktiva antiisraeliska organisationer i Sverige. Landets biståndsmedel bör användas som stöd för de fattiga och inte för att väcka hat.

SLUTLIGEN vill jag önska alla Gott nytt år med god hälsa och ett gott liv.

Oded Meiri
ordf FiM ::

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Kyrkor, Massmedia, Organisationer

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: