Hökmark om kvällens spektakel

Även Gunnar Hökmark kommenterar kvällens spektakel i Storkyrkan i Stockholm. I en debattartikel i dagens Expressen skriver han bland annat:

I Iran avrättas barn, liksom i Kina, Jemen, Pakistan, Nigeria med flera länder. I stora delar av den muslimska världen förnekas flickor rätten till respekt och betraktas som lägre stående varelser, utan rätt till utbildning, och gifts bort som barn. På västbanken och i Gaza fostras barn systematiskt från tidig ålder till att hata och uppmuntras att bli martyrer genom att ta så många judar som möjligt med sig i döden. Barn används som sköldar och som bärare av vapen.

Det råder således ingen brist på övergrepp mot barn att särskilt uppmärksamma. Därför känns det både omotiverat och cyniskt att Rädda Barnen och Svenska kyrkan gör gemensam sak med just Palestinarörelsen, som aldrig tagit avstånd från de palestinska och iranska kraven på att Israel ska utplånas och att judar ska dödas för att de är judar, i vad som måste betraktas som ett propagandaarrangemang riktat mot Israel, ett av de få länder i Mellanöstern som slår vakt om frihet och mänskliga rättigheter. I kväll anordnas i Storkyrkan i Stockholm stödgalan till förmån ”för palestinska barn i israeliska fängelser”.

Inför galan framförs allmänna påståenden om att Israel fängslar och torterar barn, utan att det på något sätt redovisas vad som ligger till grund för dessa anklagelser. Syftet är självfallet som så många andra gånger att, just i den region som präglas av det mest brutala förtrycket och föraktet för små barns människovärde, framställa just den enda demokratin som en stat där judar hänsynslöst förtrycker, fängslar och torterar oskyldiga palestinska barn. Det är i sanning att blunda för det mest uppenbara förtrycket, när det utövas i sin mest hänsynslösa form, och till och med att ge det legitimitet.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: