Fortsatt replikskifte i Expressen om Rädda Barnen

Det har stormat kring Rädda Barnens konsert ”till stöd för palestinska barn i israeliska fängelser”. Se tidigare inlägg om detta:

Gunnar Hökmarks artikel i Expressen har följts av ytterligare tre i samma tidning. Först ut var Inger Ashing, Rädda Barnens ordförande:

Israeliska och palestinska barn har samma rättigheter. Däremot har den israeliska staten helt andra resurser att erbjuda hjälp och stöd till barn som far illa i konfliktens spår än vad den palestinska myndigheten har. Rädda Barnen väljer konsekvent att arbeta med de barn som är mest utsatta. Vi accepterar aldrig att barns rättigheter åsidosätts, vare sig det är i de ockuperade palestinska områdena, i Israel, i Sverige eller någon annanstans i världen.

Därefter kom Per Gahrton och Anna Wester, Palestinagrupperna:

Vi tar alltid tydligt avstånd från alla former av rasism och antisemitism och vi samarbetar endast med demokratiska organisationer i Palestina och Israel som är för fred och samexistens. Palestinagruppernas program bygger på FN:s resolutioner och konventioner och skiljer sig inte på något sätt från världssamfundet eller samtliga svenska riksdagspartiers ståndpunkter.

Och igår var det dags för Hökmark igen:

Med Hamas samarbetar de svenska Palestinagrupperna samtidigt som man kraftfullt driver att terrorstämpeln ska lyftas. Gahrtons och Westers indignation över mitt påpekande att de inte tar avstånd från dessa organisationers hat och våldsdyrkan är svår att förstå, liksom att de faktiskt väljer att försvara Hamas som icke-terrorister.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Kyrkor, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: