Palestinagrupperna exploaterar palestinska barnsoldater

PÅ VÄSTBANKEN OCH GAZA pågår exploatering av barn av det lägsta tänkbara slaget: palestinska barn utnyttjas som självmordsbombare, vapensmugglare och mänskliga sköldar i attacker mot Israel.

Dagligen indoktrineras barn i rasism och hat. Ständigt återkommande inslag i palestinska barnprogram är dödslängtan: barnen hjärntvättas i tanken att det finns ingenting trevligare än att dö för Allah och hamna i paradiset.

Hamasföreträdare skryter i tv med att unga ”hjältar” skjutsas till strategiska platser och ställs på taken för att israeler inte skulle attackera objekten. Till och med förståndshandikappade barn skickas till gränsövergångar med sprängbälten.

Just nu driver Palestinagrupperna tillsammans med Svenska kyrkan och Rädda barnen en ny kampanj: organisationernas officiella företrädare samt en rad insändarskribenter protesterar mot att Israel håller i arrest 343 palestinska tonåringar (t ex Peter Tornborgs insändare i SvD 22/10). Alla insändarbrev är skrivna efter samma mall men ingen av dem nämner med ett ord den oerhörda exploateringen av palestinska barnsoldater som i de flesta fall ledde till arresteringarna.

Den antiisraeliska kampanjen kan ge sken av omtanke om barnen, men i själva verket är det precis tvärt om. När man kritiserar israeliska arresteringar och håller tyst om exploateringen som ledde till arresteringar blir effekten den motsatta: palestinska terrorister ska dra slutsatsen att utnyttjandet av barn i terrorattacker ger politisk avkastning och vi ska framöver se ännu fler barnsoldater, barnterrorister och barn-mänskliga sköldar.

Dmitri Vasserman
Stockholm

— — — — —

Artikeln är tidigare idag publicerad under rubriken ”Palestinska barn i drevet mot Israel” i SvD, Synpunkt (081024)
/Red

Annonser
Explore posts in the same categories: Kyrkor, Massmedia, Organisationer

Etiketter: , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: