Pressmeddelande från Annelie Enochson

Pressmeddelande

Stockholm 24 oktober 2008

Migrationsverket bör inte driva egen utrikespolitik

Man bör utreda om man gjort fel då Lennart Eriksson fått sparken från sin chefstjänst på Migrationsverket på grund av att han privat uttalat sina utrikespolitiska sympatier för USA och Israel. Att Migrationsverkets företrädare Staffan Opitz, under rättegången uttalade att Migrationsverkets åsikt var att Hamas grundare Yassin var en ”palestinsk frihetskämpe” är även det anmärkningsvärt då detta står i strid med regeringens och övriga världens syn – nämligen den att Hamas är en terroristorganisation och inte frihetskämpar.

Det sade den kristdemokratiske riksdagsledamoten Annelie Enochson från Göteborg i en kommentar till den skriftliga fråga hon inlämnat till utrikesminister Carl Bildt i ämnet.

– Hamas har av regeringen och av EU klassats som en terrororganisation, på grund av sina mål att utplåna Israel och dess judiska befolkning och att man under årens lopp visat att man menar allvar med detta genom urskillningslösa attacker riktade mot civila genom självmordsbomber, raketattacker och attentat. Då regeringen inte ändrat sin ståndpunkt avseende Hamas blir Migrationsverkets uttalande således ett uttalande som inte ligger i linje med regeringens politik. Frågan är om det är Migrationsverkets uppgift att driva egna utrikespolitiska linjer, fortsätter Enochson.

– Sveriges regering står för Israels rätt att existera medan Hamas genom väpnad kamp önskar utplåna Israel och har målet att helt befria Palestina och Israel från judar. Statsråd bör givetvis inte detaljstyra myndigheter, men om ett ämbetsverk driver en egen utrikespolitik som skiljer sig från regeringens så finns anledning att reagera, avslutar Enochson.

För mer information:

Annelie Enochson
Telefon: 0706-550 650
Mobil: 08-786 4420

Martin Källstrand
Politiskt sakkunnig
tel. 08-786 5357

Annonser
Explore posts in the same categories: Politiken

Etiketter: , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: