Hat förenar vänstern även under minnestund för Kristallnatten

Vänstern i Sverige baserar sin ideologi på hat mot liberalismen, USA och naturligtvis Israel. Under alla år har många vänsterinriktade organisationer med statliga pengar byggt sin huvudsakliga verksamhet på hat. Dessa organisationer har omfattande verksamheter över hela Sverige. Det finns ett djupgående samarbete mellan t ex den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen, bildningsförbudet ABF och Kommunistiska Partiet (f d kpml(r)) när det gäller aktioner mot Israel. I förra veckan besökte jag Folkets Hus i Göteborg, där ABF anordnade en kväll med rubriken ”Rapport från Israel-Palestina med deltagande av Henry Ascher (Kommunistiska Partiet), Ulf Carmesund (internationell sekreterare i Broderskapsrörelsen) och Bitti Ingemansson (”ekumenisk följeslagare”). Tillställningen var direkt hatiskt inställd till Israels existens som judisk stat.

Under den amerikanska valrörelsen gav den svenska nyhetsrapporteringen traditionellt stöd åt Demokraternas kandidater. I vanliga fall framställs amerikaner som rasister som ofta bryter mot mänskliga rättigheter och som krigshetsare. Att man dessutom stödjer en judisk stat och kampen mot terror ger minuspoäng.

Resultatet av det amerikanska valet är känt – en färgad man från Demokraterna vann valet. Vänstern i Sverige bör vara nöjd och kritiken mot USA bör tunnas ut. Men här kommer problemet. Vänsterandan kan inte hållas uppe utan hatobjekt. Att bara hata Israel kan inte fylla det samhörighetsrum som krävs för att hålla ihop. Barack Obama deklarerade att han stödjer Israel. Han utnämnde en senator av judisk börd, som är känd för sitt stöd för Israel, till sin stabschef.

Vänstern kommer inte längre oreserverat hylla Barack Obama. Vi kommer snart att se nya argument, tidningsartiklar och analyser som syftar till att miskreditera Obama. Utan temat ”hat mot USA och Israel ” kan inte vänstern hitta många gemensamma ämnen som förenar dem.

Ikväll hade vi en minneskväll för Kristallnattens offer.

Arrangörer var Moderata, Liberala och Kristdemokratiska ungdomsförbunden i Göteborg tillsammans med Judiska församlingen. SSU och Ung Vänster var inte med.

Man kan väl fråga sig varför inte dessa ungdomar kan förena sig med oss i en minnesstund för judar som misshandlades och dödades av nazisterna i november 1938.

Svaret är givet – kärlek och samförstånd splittrar dem.

Under de närmaste månaderna kommer vi att se nya kampanjer som syftar till återgång till antiamerikansk politik från västerorganisationerna.

Oded Meiri

Annonser
Explore posts in the same categories: Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: