Som ett brev på posten…

Mycket kan man beskylla vänsterextremisterna för, men oförutsägbara är de då rakt inte.

I bloggposten Är det så här Kristallnatten ska högtidlighållas? tidigare idag skrev jag bl a:

När vänstern kidnappar Kristallnatten gör de det med en rad förvrängningar, i syfte att skräddarsy historien efter sina egna önskemål:

  • De vill inte kännas vid att Kristallnatten var en renodlat antisemitisk pogrom, utan talar i allmänna ordalag om rasism, xenofobi, islamofobi och andra i sammanhanget helt ovidkommande termer.
  • De påstår att rasism är en följd av kapitalism eller borgerlig politik. Ett alltigenom löjeväckande påstående, men passar dem bra då de vill vinna röster från svagt begåvade människor.
  • De påstår att Israel är en rasistisk stat, också det ett löjeväckande påstående. På det viset motiverar de att de använder Kristallnatten för att attackera…just det – judar.

Jag hittade ett tal som Peter Cohen från Sveriges Kommunistiska Parti höll idag under en manifestation arrangerad av diverse vänsterrörelser. Undrar om karln har använt min bloggpost som mall för sitt tal, för han prickar in tre rätt av tre möjliga:

Under den explosionsartade utveckling av industriell kapitalism i Tyskland efter 1870 ansåg den tyska överklassen att det största hotet av allt var den växande europeiska kommuniströrelsen – och vem bar ansvar för detta om inte juden Karl Marx? Juden som farlig kommunist blev en stereotyp bland tyska kapitalister och de intellektuella som tjänade dem. De småborgerliga följde efter.
[…]
[Hitlers] löfte övertygade de ledande tyska kapitalisterna om att stöda nazistpartiet redan 1923. Utan kapitalisternas stöd hade Hitler aldrig kommit till makten.
[…]
[Det har] under många år funnits en tendens i Sverige och andra länder att begränsa diskussioner om fascism till förföljelsen av judar. Detta är att förvränga historien. Fascismen var och är ett kapitalistiskt fenomen.
[…]
Idag ser vi hur en liknande strategi används för att förblinda människor i Europa och USA. Propaganda om ”civilisationernas kamp”, ”den gröna faran” och demoniseringen av muslimer har blivit en ursäkt för barbarisk krigsföring i bland annat Mellanöstern, inklusive Palestina. Det är de stora västerländska företagen som tjänar på dessa krig, precis som de gjorde 1939-45.

Ska jag stämma honom för plagiat, eller helt enkelt bli talskrivare åt det där kommunistiska partiet som jag aldrig hört talas om förut?

/red

Annonser
Explore posts in the same categories: Organisationer, Politiken

Etiketter: , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: