Olika måttstock för israeler och palestinier

Ilya Meyer har skrivit en debattartikel i dagens upplaga av den frikyrkliga tidningen Sändaren:

De visar oresonligt antipati mot Israel, motarbetar judarnas rättigheter i Mellanöstern, uppmuntrar indoktrinering, stödjer våldsgrupper, visar kartor på ett arabiskt Palestina där Israel är utplånat, är tysta när judar attackeras på öppen gata och visar totalt ointresse för mänskliga rättigheter i omvärlden.

Detta är inte terrorstämplade Hamas och Hizbollah, utan Svenska kyrkan och Diakonia. De arbetar målmedvetet för att tvinga bort judar från deras hem i Mellanöstern, som förutom Israel redan är judenrein – redan det en tankeställare.

De motsätter sig byggande av hus för judar på Västbanken alltmedan förhandlingarna pågår. Men inte byggande av hus för araber: i östra Jerusalem har araberna under blott fyra år olagligt byggt fler än 6 000 hus. Olika måttstock för judar och andra.

Svenska kyrkan och Diakonia förhindrar palestinska araber från att arbeta hos judar – man tvingade nyligen Assa Abloy att flytta från industriområdet Barkan på Västbanken, där både araber och judar arbetar. Väster om gröna linjen får palestinska araber inte arbeta – det är ju ett annat land.

Men Barkan byggdes i samexistensens tecken. Produktivt arbete, lika lön, hederlig inkomst – allt för att stävja rasism, extremism, självmordsbombningar. Den israeliske filantropen Stef Wertheimer skrev: ”Dessa gemensamma industriområden kan markera en era då produktion, export, utbildning och högre levnadsstandard kan ersätta terrorism och fattigdom.” Svenska kristna organisationer motarbetar judisk-arabisk samlevnad.

De driver ett ’följeslagarprogram’ med målet ”att få ett slut på ockupationen och våldet”. Men inte att få ett slut på terrorismen – källan till ockupationen och våldet. Följeslagarna skyddar aldrig judiska skolbarn i Sderot, som pulveriserats av 8 000 raketer från Gaza. Måttstockarna skiljer sig verkligen åt.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Kyrkor, Massmedia

Etiketter: ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: