Bockar till trädgårdsmästare – om FNs cirkus

Mats Tunehag har skrivit en lysande ledare i Världen Idag, där han kritiserar det sätt varpå FNs (välmenade, får man väl anta) arrangemang gång efter annan kapas av intoleransens företrädare:

Om getabocken ska sköta trädgårdslandet blir det inte mycket vitkål kvar. Uttrycket associerar till ord som malplacerad, feltänkt, kontraproduktivt, skadligt, vansinne eller tragikomiskt. Uttrycket bocken till trädgårdsmästare passar tyvärr in på följande två FN-relaterade exempel.
FN höll år 2001 en konferens i Durban i Sydafrika om rasism och intolerans och dylika ting. Den muslimdominerade gruppen lyckades få mötet att handla om en sak: fördöm Israel. Nu är man på gång med en uppföljare – Durban 2. Den ska också handla om kamp för mänskliga rättigheter och mot diskriminering. Förberedelser pågår och ledningsgruppen består av följande ”bockar”: Libyen är ordförande, och på viceposterna sitter Kuba, Pakistan och Iran.
I förberedelsearbetet uttrycker Egypten, Sudan, Libyen och Pakistan oro över islamofobin och ser den som det stora problemet i världen. Enligt Islamska konferensen (57 muslimska stater) är islamofobi att ifrågasätta islam eller uttrycka något om islam, Koranen eller Muhammed så att någon muslim kan ta illa vid sig. Man vill att all islamkritik ska förbjudas.
[…]
Vad ska hända härnäst: Castro står värd för en FN-konferens om demokratiska val? Sudans ledare ordnar FN-konferens om stopp på folkmord? Nordkorea står värd för FN-konferens om mänskliga rättigheter? FN borde skämmas för de bockar man släpar in!

En liten ljuspunkt på denna konferens var att president Bush tydligt kritiserade Saudiarabien för sin religiösa intolerans. Men Jordaniens kung menar att det är människors okunskap om islam som leder till orättvisa för muslimer. Man häpnar: den som kan något om islam vet att islamska mänskliga rättigheter är som fyrkantiga cirklar. Absurda! Det är just islamska lagar som skapar problem och orättvisa för både muslimer och kristna.
Det är en skandal att islamska diktaturbockar får härja tämligen fritt i FN:s trädgårdsland.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Organisationer

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: