(s) ställer frågor – (kd) ifrågasätter

Den 16 oktober höll sossarna hov i riksdagen. I förväg skickade de ut en pressinbjudan (klicka på bilden nedan), där de kungör att

Tio s-ledamöter presenterar åtta interpellationer till utrikesminister Carl Bildt om Israel/Palestinafrågan.

pressinbjudan
De åtta interpellationerna var

Av de utlovade åtta interpellationerna blidde det bara sju. Dessutom har det senare inkommit ännu en interpellation från (v):

Idag släppte så kristdemokraterna ett pressmeddelande, författat av Lennart Sacrédeus:

Att de svenska socialisterna på detta massiva och organiserade sätt vänder sig mot en utsatt och demokratisk stat sänder signalen att socialdemokraterna anser att Israel skulle vara det mest problematiska landet i hela världen angående mänskliga rättigheter.

– Något liknande har aldrig gjorts i Sveriges riksdag från socialisternas sida när det gäller världens grövsta diktaturer som exempelvis Iran, Nordkorea, Kuba, Zimbabwe, Kina eller Saudiarabien. Onekligen väcker det frågor om vilken syn på Israel som grasserar i riksdagskorridorerna hos s och v.
[…]
– Det är svårt att helt kunna befria sig från tanken att svenska socialister öppet flirtar med krafter i vårt eget land som är antisemitiska och Israel-hatiska, inte minst bland invandrare med rötter i arabvärlden och Mellanöstern. Ett sådant infekterat klimat i Sverige vore farligt ifall det skapades.
[…]
– Det massiva Israel-kritiska interpellerandet signalerar en återgång, från socialdemokraternas respektingivande hållning till staten Israel under Göran Perssons ledning, till en nu betydligt mer öppet Israel-fientlig hållning under Mona Sahlin, avslutar Lennart Sacrédeus.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: