EFI – European Friends of Israel

I tidningen Kristdemokraten kan man läsa om det toppmöte som EFI (European Friends of Israel) höll i Paris 6-7 november.

Över 300 parlamentariker från EU:s 27 medlemsländer och ytterligare ett tiotal länder var på plats när European Friends of Israel, EFI, höll kongress i Paris.

– Vi har bytt ut en av stjärnorna i EU-flaggan mot Davidsstjärnan. Världen är en bättre värld med Israel och Europa är ett bättre Europa med Israel, sa Marek Siwiec, europaparlamentets vice talman, när han förklarade varför EFI:s logotype ser ut som den gör.

De kristdemokratiska riksdagsledamöterna Eva Johnsson, Mikael Oscarsson. Lennart Sacrédeus och Annelie Enochson deltog från svensk sida. Men även riksdagsledamöter från moderaterna och folkpartiet var med.

Organisationen EFI bildades år 2006 av vänner till Israel i Europaparlamentet. Svensken Gunnar Hökmark, europaparlamentariker för moderaterna, är ordförande i EFI.
[…]
Kongressen pågick i två dagar och hade talare av olika politisk färg. Socialdemokraten Petra Pau, vice presidenten i tyska Bondestag, påminde om att antisemitismen ökar i många av Europas länder.

– Vi måste förstå historien och att antisemitismen är ett problem inte bara hos högerextrema utan också ute i det vanliga samhället, sa hon.

Vi hoppas få en personlig rapport från någon eller några av de svenska deltagarna i konferensen inom kort.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: