Bloggtips! Om rasismen i Palestinagrupperna

Den alltid läsvärde Jonathan Leman har idag en mycket läsvärd bloggpost – Palestinagruppernas teori och praktik. Jag rekommenderar läsning av hela bloggposten, och det finns många fler utmärkta inlägg på Jonathans blogg.

I en debattreplik för en tid sedan signerad Palestinagruppernas Per Gahrton och Anna Wester påstod de följande:

”Vi tar alltid tydligt avstånd från alla former av rasism och antisemitism…”

Jo, det är ju lätt att påstå men hur ser det ut i verkligheten?

Jag visade i ett tidigare inlägg hur palestinagruppernas Anna Wester (webredaktör och informationsansvarig) fullständigt okritiskt låter pro-palestinska evenemang marknadsföras i antisemitiska sammanhang och under parollen ”Palestinierna – Förintelsens senaste offer”. En titt i Westers länklista visar tydligt att medvetenheten om antisemitism är fullständigt obefintlig. På en fråga om varför hon länkar till siter med rasistiskt innehåll svarar hon: ”Jinge är inte rasist. Jag länkar inte till rasister.

Tidigare i år har Wester passionerat hyllat Ghada Karmi vars konspiratoriska och rasistiska propaganda jag skrivit om här.
[…]
I Mana nr 1/2008 kunde fanns en artikel av Palestinagruppernas ordförande Per Gahrton där forskning om och engagemang mot antisemitism, som påstods ha stöd av ”mäktiga intressen”, hånades och beskrevs som försök att tysta legitim kritik mot Israel. Per Gahrton verkar ha gjort försvaret av antisemitism till något av en livsuppgift. Förr var det Ahmed Ramis litteratur och radiosändningar som skulle försvaras. Nu är det tidskriften Mana som Gahrton tar under sina vingar.

Intressant är att Gahrtons försvar av Ahmed Rami och Radio Islam innehöll exakt samma argument som han 2008 använde i Mana-debatten. Uppmärksammandet av antisemitism påstås ledas av resursstarka/mäktiga grupper som egentligen bara är ute efter att tysta legitim kritik mot Israel.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Organisationer

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: