Palestinska lögner

Stefan Dominique har skrivit en läsvärd artikel i gårdagens utgåva av Världen Idag:

Sedan den palestinska myndigheten etablerades, efter det så kallade Osloavtalet 1993, har dess verksamhet kännetecknats av en hängiven anti-israelisk och antisemitisk propaganda. Genom de offentliga palestinska radio- och tv-kanalerna och via myndighetens skolböcker, blir de uppväxande palestinska barnen och ungdomarna indoktrinerade till att hata judar och israeler. Israel har gång på gång påtalat detta förhållande, men problematiken ignoreras, trots att det är denna uppfostran till att hata, som utgör det största, kanske enda, hindret för en verklig fred. Den anti-israeliska propagandan tar sig ofta uttryck i en medveten historieförfalskning.
Ett aktuellt exempel fick vi genom den palestinska televisionen den 29 november i år, när den biträdande ministern på det palestinska utrikesdepartementet, Ahmad Subh, uttalade sig om FN:s
generalförsamlings beslut den 29 november 1947 om en delning av mandatet Palestina. ”Att den internationella dagen för solidaritet med det palestinska folket den 29 november råkar sammanfalla med dagen för antagandet av FN:s delningsplan, är ingen tillfällighet… FN:s generalförsamling beslutade att återupprätta det palestinska folkets självkänsla, efter den historiska oförrätt som skedde 1947, när en födelseattest utfärdades för en stat i stället för två”, sade ministern i tv-programmet och fortsatte: ”En stat fick tillstånd att etableras, medan den palestinska staten inte fick etableras”.

Med detta uttalande
vill den palestinska myndighetsrepresentanten påskina att FN:s delningsplan inte talade om en tvåstatslösning. Den palestinske ministern ljuger.
[…]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia

Etiketter: , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: