Migrationsverket vägrar följa domslut

Vi har tidigare rapporterat en hel del om de bisarra turerna kring Migrationsverket, som olagligt avskedade en enhetschef med det uppgivna huvudskälet att han sympatiserar med Israel. Mölndals tingsrätt gick helt och hållet på den avskedades linje.

Men tänker ”Miggan” rätta sig efter domtsolen? Nähärå! Lennart Eriksson fick beskedet idag, och skriver:

Migrationsverkets ledning har genom detta uttalande entydigt visat, att den inte längre förmår tillämpa demokratins principer.

En sådan princip är nämligen, att man följer de domar som svenska domstolar avkunnar. Men Migrationsverkets ledning “vägrar” i mitt fall att följa domen. Hur ska då de asylsökande efter detta kunna vara säkra på, att Migrationsverkets ledning kommer att följa Migrationsdomstolarnas avgöranden?

Visserligen finns det i 39 § lagen om anställningsskydd ett utrymme att “vägra”. Det att använda sig av detta utrymme kanske hade varit acceptabelt om det gällt en privat arbetsgivare. Men att en statlig myndighet som Migrationsverket vägra att följa en domstols dom, och dessutom just i detta sammanhang, visar bara återigen hur lite Migrationsverkets ledning respekterar demokratins principer.

FiM-bloggen har antagit ett uttalande om Migrationsverkets agerande:

Ynkedom!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Politiken

Etiketter: ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: