Hatat Hamas kan tvingas senarelägga korsfästningar i Gaza

I de palestinska områdena är Hamas avskytt som pesten, enligt opinionsundersökningar på både Västbanken och Gaza. Nu stoppar Hamas palestinier från att uppsöka vård i Egypten, så det är Israel som erbjuder hjälp till skadade palestinier istället. Hamas stoppade också Gaza-bor från att åka på pilgrimsfärd till Mecka i början av december, trots att gränserna öppnats i det syftet.

Och på julaftonen rapporterades att Hamas har godkänt införandet av bestraffning enligt sharialagar i Gaza. Hamas vill kunna genomföra korsfästningar, hängningar, stympning och prygel (se nedan) för olika slags ”brott”, inkl. vindrickande, biobesök eller oislamisk internetsurfning.  Men nu finns det en chans att palestinierna slipper det nya barbariska förtrycket tack vare Israels tillslag mot Hamas, i vilket nästan enbart Hamas-terrorister omkommit.

I motsats till den svenska extremvänsterns vurmande för islamister och terrorister, så avskys Hamas av en stor majoritet av palestinierna på både Västbanken och Gaza. Det visar de senaste opinionsmätningarna från september 2008. Om det vore val skulle Hamas förlora.

En majoritet på 76 % föredrar Fatahs metoder för att förverkliga palestiniernas mål (främst förhandlingar), medan endast 24 % föredrog Hamas strategi (terrorism). En majoritet på 58 % vill att Hamas ska förändra sin inställning till Israel, och sluta att tala öppet om dess utplåning.

54% av alla palestinier ansåg att Ramallah-regeringen är legitim, medan endast 23% betraktade Hamas-regimen i Gaza som legitim.

Förtroendet för president Mahmoud Abbas (Fatah) har ökat till 78 % jämfört med Hamas-regimens ledare Ismail Hanyeh, som endast har förtroende hos 22 % av palestinierna.

Stödet för Fatah uppgick till 41 %, medan stödet för terrorgruppen Hamas låg på endast 12 %. PFLP stöds av endast 3 % och Islamiska Jihad av bara 2 % av palestinierna. 70 % vill sluta ett fredsavtal med Israel, medan 30 % är emot. Motståndet mot terrorgrupperna grundar sig inte nödvändigtvis i moraliska skäl, utan i uppfattningen att terror inte ansågs ”effektivt”.

37 % av palestinierna sade att de inte är beroende av hjälpsändningar eller inte behöver hjälp. 45 % av de som får hjälpbistånd var nöjda med hjälpen, medan 55 % var missbelåtna med biståndet. Den ekonomiska situationen gjorde folk mest oroliga (40 %) medan den israeliska kontrollen på Västbanken endast bekymrade 8 % av palestinierna.

  

 

På julafton rapporterades att Hamas-regimen, som igår led svåra förluster mot Israel, har godkänt införandet av sharialagar i Gaza. Den som dricker vin kommer att få 40 piskrapp, tjuvar kommer att bli av med högra handen och värre ”brott” kommer att bestraffas med korsfästelse, och hängning.

Inte undra på att hatet mot Hamas är så utbrett. Diakonia, FN-förbundet, Rädda Barnen, Broderskaparna, Palestinagrupperna och Sveriges Kristna Råd har inte kommenterat Hamas nya islamistlagar.

 

DN DN DN SvD SvD N Y Y Kri Tra Dg Ps Ps Syd Syd Kri Y Tra Smp Vg Vg Vg Vg Vg P P P P P D D D D Hd Hd SvD SvD SvD DN DN DN DN N Syd Syd B DN SvD DN  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Läs också Rabnor, Johan IngeröPophöger, apg, Mxp, Mxp2, Al Hamatzav, Fredrik Malm, Mathias Sundin, Citronfjärilen, Fredrik Axelsson, ST ledarblogg, Aqurette, Aqurette, Aqurette, Aqurette, Thoral Alfsson, Dick Erixon, Östra Öland, Stockholmsflanören,  Al-Hamatzav2, Klotband, Al-hamatzav3, I Gilboas svala skugga, Jan Kallberg, Rupeba, Dick Erixon2, Mellanöstern aktualia, Israel i Sverige1, 2, 3, Bertil Adania, 2, Ilya Meyer1, 2, Niklas Wykman.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Kyrkor, Look who is talking, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: