”Fred” med palestinska mått som stöds av Israelhatare

Ariel Sharon ligger i koma sen två år. Mannen som var premiärminister i Israel räknades som extremhöger av merparten av svenska massmedier. Han som tillsammans med majoriteten av Israels judar stödde demokrati och ansåg att Israel som demokratiskt land inte kan vara ockupationsmakt i Gaza, och därför beordrade Israeliska armén att lämna Gaza, och tvångsevakuerade ”bosättarna” i Gaza. Han uppfyllde alla krav som den antiisraeliska kören i Sverige krävde. Nu för första gången kunde palestinier ha ett eget land. Bosättarna lämnade efter sig växthus och andra industriella anläggningar som skulle kunna utgöra en grund för modern palestinsk odlingsindustri.

Tyvärr gjorde Arik Sharon en felbedömning. Palestinierna valde terrororganisationen Hamas att styra dem. Hamas hade aldrig en tanke på en modern stat där invånarna skulle kunna ha hygglig levnadsstandard och leva i fred med Israel. Hamas vill se en palestinsk islamistisk stat utan judar, inte bara på Västbanken och Gazaremsan, utan även omfattande Israel. De vill införa barbariska muslimska lagar som grundlag. Att dricka vin skall resultera i 40 piskrapp. Stöld ska bestraffas med avhuggna händer. Enbart judar som bodde i det engelska protektoratet 1917 och deras ättlingar får tillstånd att vistas i landet. Alla övriga 6 miljoner judar, varav många är överlevande från koncentrationsläger och deras ättlingar, skall återvända till Europa eller arabländerna.

Nu kommer det mest märkliga fenomenet: många svenska antiisraeliska institutioner och individer börjar stödja Hamas. Dessa institutioner – som t ex hjälporganisationen Diakonia, tidningen Aftonbladet, Palestinagruppernas ordförande Per Gahrton och Lars Ohly, partiledare för Vänsterpartiet – alla dessa gör ansprak på att vara feminister, men stödjer Hamas som förtrycker kvinnor. I Sverige stödjer de demokrati och i Gaza backar de upp en organisation som bokstavligen slaktade sina motståndare från Fatah. I Sverige är en del av dessa personer kända som vinälskare, men i Gaza stödjer de en lag som kroppsligen straffar vindrickande. Hur är det möjligt?

När hatet tar över får förnuftet stryk. Hatet mot den judiska staten är så starkt att det motiverar att inte protestera mot raketbeskjutning som är riktad enbart mot civila mål i Israel.

Jag har en del verksamhet i den svenska gränsstaden Charlottenberg. Jag kan föreställa mig vilka krav invånarna i Charlottenberg skulle ställa på svenska regeringen om de ständigt blev beskjutna av terrorister från Norge. Om vi har som krav att skydda våra barn och skolor i Sverige mot terror, varför skall vi inte stödja samma krav i Israel?

Skäms, ni som inte stödjer grundläggande mänskliga rättigheter oavsett var de skall tillämpas! Mina farföräldrar blev offer för nazismen i Europa. Detta kommer inte att hända igen!

Oded Meiri
ordförande Fred i Mellanöstern

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: