Nu vet vi att israelkritiken inte beror på omtanke om civila

Tidningarnas Telegrambyrå (TT) anser att de 400 civila som dödades i Kongo inför nyårshelgen inte är värda mer än ett (1) telegram. Samtidigt har TT ägnat ett fyrtiotal telegram åt att skildra situationen för Hamas och andra palestinier i Gaza, där den en gång valda terrorgruppen Hamas nu får känna konsekvenserna av åratal av raketattacker mot israeler. Samma obalans gäller Aftonbladets ledarredaktion, Sveriges Radio och TV samt de skenheliga ”biståndsorganisationerna”.

Det kan bara finnas två anledningar till detta: man ljuger när man påstår sig värna om civila offer, och man bär på en djupt rotad rasism.

Nästa gång ovannämnda aktörer uttalar sig om den ”humanitära situationen” eller ”kritiserar” Israel ska det avfärdas som tomt snack. Det finns ingen som helst anledning att acceptera deras rasistiska prioriteringar.

Hjälporganisationen Caritas rapporterar att den ugandiska gruppen ”Herrens Motståndsarmé” under de senaste dagarna avsiktligt massakrerat fler än 400 civila kongoleser, plundrat och bränt kyrkor och sjukhus, mördat läkare och präster och rövat bort barn. TT sänder ut ett enda telegram, och ingen av biståndsorganisationerna kommenterar händelsen. 

Däremot har TT skickat ut fler än fem telegram om dagen gällande Mellanöstern, där antalet oavsiktliga civila dödsoffer är ca. en tiondel av det kongolesiska. Här handlar det inte om försvarslösa och pacifistiska bybor i Afrika. Här pågår ett legitimt försök att häva attackerna från en Iranstödd missilbeväpnad terrororganisation som i flera år bombarderat israeliska byar och städer med raketer, och avfärdat allt tal om vapenvila, stopp för terror samt samexistens med Israel.

Lobbygruppen Diakonia, som till sina donatorer låtsas att Kongo är ett av organisationens ”fokusområden” vid sidan av ”Israel/Palestina”, har inte sagt ett ord om de senaste dagarnas hårresande slakt av civila i Kongo. Däremot har man hårt kritiserat Israels kamp mot Hamas som ”vansinne”. Aftonbladets Olle Svenning jämställer israeliska civilisters liv med Hamas-terroristers, och låtsas vara upprörd över att det tomma Hamas-”universitetet” i Gaza attackerats. Bakom Israels vilja att försvara sin civilbefolkning ligger ”brutalitet och kyla”, enligt samma ledarredaktion.

Broderskapsrörelsens Ulf Bjereld hyllade häromdagen israelhataren Sten Andersson, som under sin tid som utrikesminister hävdade att de baltiska staterna inte var ockuperade. Därmed avslöjades att socialdemokratins kritik mot ockupation bara gällde Israel, trots att landet, till skillnad från Sovjetunionen, blivit invaderat från de aktuella områdena.  Den fd miljöpartisten Birger Schlaug, som regelbundet deltar i SVT:s morgonprogram, jämför 60 oavsiktligt dödade civila i Gaza med Treblinka.

Ett antal ökända kommunistiska och nynazistiska bloggare vet att Israels självförsvar är oantastligt enligt folkrätten, så de väljer istället att attackera judar med antisemitiska påhopp och genom att förringa Förintelsen. Flera av dem är medlemmar i vänsterpartiet, som annars brukar framtälla sig som antifascistiskt.  (Läs inlägget Jinge och antisemitismen). Antalet oavsiktligt civila döda i Gaza är inte högre än det som brukar blir resultatet när extremvänsterns hyllade hjältar genomför ett genomsnittligt självmordsdåd i Bagdad för att mörda civila avsiktligt.

Tyvärr visar ovanstående hyckleri att även organisationer som TT, Diakonia, Broderskapsrörelsen och Aftonbladets ledarredaktion fördömer Israel oavsett om landet har rätt eller fel, och är likgiltiga för långt värre problem i andra oroshärdar. Och sällan har det varit tydligare än nu att det beror på rasism och likgiltighet mot svarta afrikaner och judar.

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Kyrkor, Look who is talking, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: