Kd-politiker: Snart röda hakkors på gröna fanor?

Kristdemokraten Magnus Jacobsson från Uddevalla skriver idag ett gästinlägg på FiM-bloggen, riktat till Lars Ohly och vänsterpartiet. Han har reagerat på vänsterns flathet inför den antisemitism som ligger till grund för Hamas islamistiska ideologi, och på de allt vanligare gröna Hamasfanorna i vänsterns demonstrationståg. 

Under parollen ”Befria Palestina, bojkotta Israel” har vänsterpartiet varit med och demonstrerat till stöd för Hamas. Vet inte Lars Ohly (V) att Hamas är Palestiniernas motsvarighet till nynazister? Kan han inte Hamas politiska och ideologiska historia? Uppenbart är att oavsett om han kan dess historia eller inte, så har man nu vandrat tillsammans och krävt att Palestina skall ”befrias”. Frågan blir bara vilket Palestina? Det som är erkänt av FN eller det Palestina som Hamas kräver skall befrias? Verkar dessa frågor retoriska så beror det troligtvis på att även du som läser inte har studerat Hamas och dess ideologiska rötter.

I Hamas program framgår tydligt att man är en religiöst nationalistisk rörelse som vill upprätta en palestinsk stat bestående av både dagens Israel och Palestina. På samma sätt som Hitler lade skulden för allt ont som hände det tyska folket under mellankrigstiden på judarna, så skyller Hamas ledare allt ont som hänt palestinierna på judarna. Ingenstans finns någon självkritik eller fundering över om man hade kunnat komma längre med andra medel än våld och terror. Därför kvarstår min fråga: menar vänsterpartiet att Israel skall utplånas när man skanderar ”Befria Palestina…”?

Hamas är även en del av det muslimska brödraskapet. Denna organisation bildades av Hajj Amin al Husseini, mufti av Jerusalem under andra världskriget. Han var ökänd för sitt glödande hat mot judarna vilket gjorde att han etablerade nära relationer till Hitler. På al Husseinis initiativ startade Hitler en arabisktalande radiostation utanför Berlin. Hajj Amin al Husseini värvade även unga araber till Hitlers Waffen SS, planerade för ett arabiskt uppror mot engelsmännen samt upprättandet av ett koncentrationsläger i Palestina. Men då Rommel förlorade slaget om Egypten vid el-Alamein så föll dessa planer.

När man hör hur bl.a. Irans president förnekar Förintelsen och ser hur palestinier tillsammans med extremvänstern förringar Förintelsen, så är det Hajj Amin al Husseinis ideologiska stämma som hörs. Genom att låtsas som att striderna i Gaza skulle vara jämförbara med Hitlers och Hajj Amin al Husseini planer att utrota alla judar så gör man två fel:

1) man stöttar historierevisionisternas lögner om Förintelsen, med vilka de konsekvent försöker förringa dess betydelse samt tragiska men unika roll i historien. 2) man flyttar skuld från den som är angriparen till den som är försvararen. Israel har nämligen aldrig haft som mål att utrota några palestinier. Det enda man vill är att få leva inom erkända och säkra gränser. Detta har al Husseini och hans ideologiska efterträdare konsekvent förnekat dem, både i anfall med reguljära arabiska arméer, och med terror och skräck. I stället för att vänstern är ute och demonstrerar tillsammans med palestiniernas brunskjortor vore det klädsamt om man tog avstånd ifrån våld och terror.

Den enda väg som kan leda till varaktig fred är att de moderata krafterna inom den palestinska nationen får ökat inflytande och större möjligheter att förhandla fram långsiktiga lösningar på praktiska problem som jobb, mat, vatten och transporter. Men om dom skall lyckas med detta kan inte Hajj Amin al Hussein arvingar tillåtas förstöra fredsprocessen med hjälp av Iran-finansierade raketer.

Magnus Jacobsson (kd), Uddevalla

N 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
SvD 2 3 4 5 6 7 8 9
Sydsvenskan 2 3
VG 2
Dagbladet 2 3 4 5 6
AB 2 3
DN 2 3 4 5 6 7 8
HD 2 3

Gudmundson, 2, Ilya Meyer, 2, Israel i Sverige, 2, 3, Jihad i Malmö, 2, 3, 4, I Gilboas svala skugga, MXp, 2, 3, 4, Mellanöstern Aktualia mm, 2, 3, 4, Dick Erixon, 2, 3, 4, Svansbo, 2, 3, 4, Aqurette, 2, 3, 4, Rabnor, 2, 3, 4, Empatisk men inte patetisk, 2, 3, 4, Sapere aude!, 2, 3, 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Frågor med svar, Look who is talking, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: