Odla jordgubbar, ansvar och fred

Vi har glädjen att presentera ännu ett inlägg från vår gästskribent, Redouane.

Nu är det vapenvila i Gaza, åtminstone från israeliskt håll! Jag hoppas att alla Hamas s k soldater, rättare sagt terrorister, lämnar sina gömställen och vågar ta sig upp till ytan för att konstatera all förödelse och död de har utsatt sina ”bröder” för under de senaste veckorna. Hamas har aldrig tvekat en sekund att låta sina ”bröder” betala priset för alla raketattacker mot Israel.

Förutom alla döda och sårade under konflikten tänker jag på den palestinska jordgubbsodlaren som klagade på att Hamas raketskjutning gjorde att Israel sköt tillbaka och förstörde hans jordgubbar. Det var Hamas han var arg på, inte Israel! Israel hjälpte ju honom att exportera sina jordgubbar! När Hamas agerande orsakar sådana konkreta konsekvenser verkar palestinierna tänka rationellt, men de är fortfarande väldigt få att resonera på det sättet, tyvärr. Eller är de flesta bara rädda att tänka högt? Jag tror att t o m palestinierna själva är fullt medvetna att Hamas bär ansvaret för kriget och dess konsekvenser, men judehatet tar tyvärr alltid över. Har man blivit hjärntvättad sedan barndomen tolkar man systematiskt all det onda på jorden som judarnas fel. Så underbart att aldrig någonsin behöva ifrågasätta sig själv eller sina ledare.

Vad skulle få alla Gazabor att revoltera mot sina ledare och sätta stopp för allt elände de utsätts för? Jag föreslår ett mycket skonsamt och fredligt sätt att göra revolt – det är genom att börja odla, på samma sätt som de första immigranterna i Israel gjorde. För att palestinierna i Gaza på ett konkret sätt ska konstatera att deras ledares politik inte gynnar den vanliga och ”dödliga” medborgaren, ska folk börja odla frukt och grönsaker. Då kommer de att märka tydligt och förstå att när deras odlingar förstörs av israelerna så är det på grund av att Hamas skjuter mot Israel. Ekvationen är ganska enkel: skjuter Hamas mot Israel så förstörs grönsaks- och fruktodlingar! Ett mycket konkret och simpelt sätt att konstatera vad Hamas sysslar med egentligen!

Jag tror starkt på en fredlig lösning i Mellanöstern, men inte på en fred mellan två parter. Jag önskar en intern och inre fred hos palestinierna. Jag hoppas att de kan sluta fred med varandra. Jag önskar inget annat än att jordgubbsodlaren ska kunna odla sina jordgubbar i lugn och ro och sälja dem till sin israeliska partner.

Redouane

 

Newsmill
Barometern

Jonathan Leman, 2, 3, 4, Ilya Meyer, 2, MXp, 2, Sapere aude!, Dick Erixon, 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: