Hatiska palestinaaktivister släpper masken i SVT Debatt (VIDEO)

I dagarna har hatiska palestinaaktivister angripit en fredlig demonstration till stöd för Israel och fred för alla folk i Mellanöstern. Hetsen mot judar, även i Sverige, trappas upp.

Missa inte det korta videoklippet nedan, som på drygt 4 minuter visar det hat och de extrema åsikter och terrorstöd som ligger bakom detta, och som svenska palestinaaktivister gav uttryck för i SVT Debatt den 15 januari. Istället för fredsiver tycks det handla om att stödja de terrorgrupper som mördar och bombar oskyldiga israeler avsiktligt, och en önskan att Israel utplånas, blandat med generaliseringar mot svenska judar.

”Extremister i SVT Debatt om Gaza” på Vimeo.
Videon finns också på You Tube.

Deltagare i SVT Debatt var bl.a. Andreas Malm som stödjer Iran och islamistiska Hamas och Hizbollah, som han kallar den palestinska ”vänstern”. Han förkastar försoning, precis som dessa grupper. Deras ”motstånd”, dvs. mördande av oskyldiga, är tillåtet i folkrätten tror han, medan Israel saknar all rätt till självförsvar. Faktumet att Gaza inte är ockuperat verkar inte spela någon roll. The show must go on, är attityden.

Deltar gör också Salam Abu-Iseifan från ”Palestinska föreningen” i Malmö, som bjudit in Hamas till Sverige och demoniserat den judiska staten i demonstrationer. Fadia Ayad som fick hjälp av Israel att flytta till Sverige från Gaza under kriget, säger att hon ”inte kan svara” på frågan om Israel ska få finnas. Det rasistiska hatet blir uppenbart när hon säger att hon vägrar att ens titta på någon med rötter i Israel i ögonen, och när Abu-Iseifan hoppar på en svensk jude i publiken som inte ens öppnat munnen. Se det korta videoklippet ovan.

SvD, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, DN, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, Hd, DN, N, 2, SvD, N, 2, Kri, Dag, DN, SvD, Syd, 2, 3, 4, Ab, B, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Ab, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Vg, Etc, N, 2, 3, 4, Nm, SvD, DN, 3, Dag, 2, 3, 4, 5, 6, Hd, 2, 3, Kri, 2, 3, Tra, 2, 3, Y, 2.

Läs också : Magnus Sandelin i Expressen om gengångarna, Miriam Öström i Expressen om antisemiterna, En israel skriver om hur det är att leva i Sverige, där besattheten med Israel är lika intensiv som i arabvärlden, Journalist i Sydsvenskan om hur polisen och Malmöborna valt tystnaden, Dagen om Intern Hamaskritik för civila offer, Allan Widman om stämningar från 30-talet mot judar, Corren, 2, Insändare i Dalarnas tidningar om medierapporteringen, Mi Grandin: Tro inte på propagandan, Lisa Abramowicz: Historiska fakta måste beaktas, 2 om varför Hamas inte går att förhandla med, Dagen om palestinier som föredrar att dö än att styras av Hamas, Sapere Aude: Minns Förintelsen, 2 om rättegång mot Hamas, 3, Ilya Meyer om Hamas mål, 2 om att omvärlden är trött på Hamas, 3 om den selektiva blindheten, Al Hamatzav om att ställa Hamas inför rätta, Anders Wallner (mp), Empatisk men inte patetisk om den europeiska antisemitismen, 2 med video om hur Hamas förtrycker Gazaborna, Dick Erixon om minnesblackouten på minnesdagen, 2, Bo Widegren (s) om de som kastade flaskor mot demonstrationen till stöd för Israel och fred, 2 om att EU pekar ut Hamas som fullt ansvarig för Gazasituationen, Aqurette om antisemitiska påhopp i Malmö, Aqurette om en ny ”Förintelsesatir” i Iran, Gurgîn om generaliseringar mot judar, Gurgîn om Hamas på Sveriges gator, Gurgîn om Muhammed Omars försvar för den fascistiska regimen i Iran, Fredrik Axelsson, 2 om minnesdagen, Langkilde, Stefan Karlsson, Rupeba om mediernas tystnad, Stefan Olsson om Hamas och Stalin, 2 om KG Hammar och antisemiterna, Inspirone, Karl Rydå i UNT Ledarblogg om flaskor mot fredsdemonstranter, 2 om passiv polis, IiS, Håkan Holmberg om Gaza och Anne Frank i UNT, Judaistik om Förintelsens minnesdag, Kamfertext om antisemitism inom vänstern, Gudmundson om en varning från en överlevande, 2, Fredrik Malm om polisens misslyckanden vid angreppen mot demonstrationen för Israel, 2 om kyrklig antisemitism, Johan Ingerö om skilda demonstrationskulturer, Erik Svansbo om den angripna Israeldemonstrationen, 2, 3, 4 om Hamas martyrideologi, Mathias Sundin, 2, Jonathan Leman, 2, Edvin Ala (m), FiM, Björn Kjellsson, 2, Nima Daryamadj om extremisternas hat mot Dilsa, LGF om ett zoolögnen, Elder of Ziyon om Hamas 50 döda bombexperter, EiZ om att Iran tänker upprusta Hamas igen, EiZ om Hamas erkännande att terrorkriget var förberett, EiZ om bevisen för Hamas användning av ambulanser, EiZ om hur journalister hotas av Hamas, EiZ om fredshatarna som aldrig protesterat mot terrorattacker, EiZ om FN och Hamas krigsförbrytelser.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Frågor med svar, Look who is talking, Massmedia, Organisationer, Politiken, Uncategorized

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: