Hamasledarens sista ord på dödsbädden

Dagens citat – del 45 (090202)

En av Hamas mer namnkunniga ledare gick ur tiden för en månad sedan, med förvånansvärt lite uppmärksamhet i världens medier.

Det handlar om ingen mindre än Assud, den rosa judeätande kaninen i alla barns favoritprogram, Morgondagens Pionjärer, som går på Hamas egen TV-kanal Al-Aqsa TV. Nedan kan ni se hur det gick till när Assud tog över efter biet Nahoul, som dog martyrdöden då Egypten inte ville släppa in honom för sjukhusvård.

Nahoul efterträdde i sin tur musen Farfour, som också dog martyrdöden då han vägrade sälja sin mark till sionisterna (klippet nedan).

Och den 2 januari blev alltså även Assud martyr. Enligt kaninens egna uppgifter fick han höra att Al-Aqsas TV-station skulle bombas, och gick då dit för att

samla ihop gåvor, böcker, tidningar och berättelser som tillhör Palestinas barn, Morgondagens Pionjärer, för att avlägsna dem innan TV-stationen bombades

Sen visste kaninen inte vad som hände, förrän han vaknade upp på Shifasjukhuset. Vår rosa väns sista ord finns bevarade i denna dialog med programledaren Saraa (finns att beskåda som filmklipp på MEMRI, filmklipp nr 2000, registrering krävs):

Assud: Vi måste lära våra barn att vi har ett land som vi måste återvända till: Jaffa, Acre, Haifa och Tel Aviv. Vi ska återvända till alla dessa städer, om Allah så vill.
[…]
Saraa, jag bönfaller dig…jag betror dig med uppgiften att beskydda Jerusalem, Al-Aqsamoskén och det välsignade landet Palestina. Lyssna på mig, Saraa: Jag vittnar att det finns ingen gud utom Allah, och Muhammed är Allahs budbärare.

[Assud dör.]

Saraa: Assud… Assud… Nej, Assud… Dö inte, Assud…
[…]
Segern är nära. Morgondagens Pionjärers soldater kommer växa upp. Om Allah vill, kommer vi följa samma väg, forskarnas väg, författarnas väg, de lärdas och intellektuellas väg. Oh Palestina, vi ska befria din jord, om Allah vill. Vi ska befria den från sionisternas smuts. Vi ska rena den med Morgondagens Pionjärers soldater.

DN 2
Sydsvenskan 2 3 4
Dagbladet 2 3
AB 2 3 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Look who is talking, Massmedia, Video YouTube

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: