Minnet av Förintelsen – egyptisk tappning

Dagens citat – del 46 (090204)

Inte bara barnen måste hjärntvättas, det måste även vuxna. Men då duger inga rosa kaniner eller Musse Piggkopior, utan man får ta till det trovärdigaste som finns – en mulla.

Den 27 januari var det Förintelsens minnesdag. Detta uppmärksammades den 26 januari i den egyptiska TV-kanalen Al-Rahma (Al-Rahma=barmhärtighet). För att se videon krävs registrering. Mullan Amin al-Ansari förklarade då pedagogiskt historiska skeden och gav förhoppningar för framtiden. Förintelsen skedde, enligt al-Ansari, i självförsvar, och han delgav TV-tittarna revolutionerande rön om vem Theodor Herzl var:

På 1800-talet levde en man vid namn Herzl, som var vetenskapsman och inte hade något med politik att göra. Vad gjorde denne Theodor Herzl? Han använde sprängämnen för att uppfinna ett vapen. Han kunde ha uppfunnit något annat – något som skulle gagnat världen – men nej, han skulle nödvändigtvis uppfinna sprängämnen, bomber och missiler. Förintelse ligger till grund för deras ideologi. Theodor Herzl letade efter det mäktigaste landet i världen på den tiden. Det var England, som ockuperade Indien, Bangladesh, Pakistan, Egypten, och så vidare. Så han blev nära vän med den brittiske premiärministern, och sa till honom: ”Jag har uppfunnit något som skulle gagna er i era kolonialistiska krig.”
[…]
Korruptionen som judarna spred var stor. Väldigt stor. Det gick så långt att härskarna själva inte hade något annat val än att förinta dem.

Mullan visar sedan bilder från olika koncentrationsläger – Dachau, Mauthausen, Bergen-Belsen – och är uppenbart entusiastisk:

Det här är judar som ska brännas. Titta, de här judarna dör av hunger eller av gas. Titta som de samlar ihop dem och lastar dem på lastbilar. Lägg märke till förödmjukelsen i hans ansikte, prisad vare Allah. ‘Förnedring och förödmjukelse drabbade dem, och de gjorde sig förtjänta av Allahs vrede.’
[…]
Se vilken svält som åsamkats dem. Se en sån förnedring. Det här är människor som begravs levande. Ser det här ut som en mänsklig varelse? Han läggs i ett dike för att begravas levande. Här är en hög med kroppar.
[…]
Det här är lik, prisad vare Allah…det här är judarnas kroppar som lastas som djur…Det här är vad vi hoppas kommer att ske, men, om Allah vill, i händerna på muslimer.

SvD Sydsvenskan DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Massmedia

Etiketter: , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: