Bara en ond dröm?

Dagens citat – del 56 (090218)

Minns ni TV-serien Dallas? Säsong sju avslutades med att Bobby Ewing dog i en bilolycka. Under säsong åtta gifter Bobbys fru, Pam, om sig med Mark. Säsong åtta avslutades med att Pam vaknar och hör någon duscha. Hon tror det är Mark, och öppnar duschkabinen.

Där står Bobby! Det visar sig att hela säsong åtta har bara varit något Pam har drömt.

Sån är känslan jag får när jag läser ett pressmeddelande från Palestinska Föreningen i Stockholm. De bjuder in till utdelningen av utmärkelsen Årets Palestinavän 2008, vilken i år tillfaller ISM Sverige och European Jews for a Just Peace. Salam Abu-Iseifan, styrelseledamot i Palestinska föreningen säger:

Det finns inte och det har aldrig funnits någon konflikt mellan judarna och det palestinska folket. Även om staten Israel gärna vill ge sken av det så är inte konflikten religiös. Konflikten utspelar sig mellan kolonialstaten Israel – som felaktigt gör anspråk på att företräda världens judar – och det palestinska folket som berövats sin frihet och som förlorat sitt hemland.

Har jag bara drömt om uppmaningar att utrota judarna som predikas i moskéer världen över? Var det inbillning då ”Döda judarna” skanderades på gatorna i Stockholm och Malmö?

Det känns ju tryggt…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Look who is talking

Etiketter: , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: