Brev till Ilmar Reepalu

Följande brev har skickats till Ilmar Reepalu, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö:

Du sade att israeler mördade 400 barn, vilket skulle vara anledningen till att Du ogillar samröre med israeler. Du talar även om Israels brott mot mänskliga rättigheter under kriget i Gaza (artikel i Sydsvenskan).

1) Vad grundar Du Dina påståenden på?

2) Menar Du att den som har invandrat till Sverige från ett krigsområde har rätt att med våld störa allmän ordning, förhindra demokratiska beslut och uttrycka sitt missnöje på ett våldsamt sätt?

Du säger i tidningsintervjun att matchen aldrig borde spelas i Malmö:

En stor del av Malmös befolkning kommer från Mellanöstern. Många har släktingar i Gaza som råkat illa ut. De känner sig frustrerade och arga på Israels ockupation.

3) Menar Du således att Du stödjer detta gatans parlament i vårt demokratiska samhälle? Om så är fallet, så ställer Du Dig på demokratins fienders sida, och stödjer en fiende till vårt öppna samhälle. Du går emot allt det som Ditt eget parti representerar.

4) Menar Du verkligen att Israel inte skulle få försvara sig mot terror? Israels civilbefolkning har i åratal utsatts för beskjutning med missiler och granater, i åratal plågats av självmordsbombare skickade av Hamas. Vad skulle Du säga om Malmö skulle beskjutas av dansk ”befrielserörelse” med raketer avfyrade från Köpenhamns centrum?

Slutligen vill vi upplysa Dig om fakta i samband med Israels försvarskrig mot terrorister och Hitlers arvtagare (Du kan hitta fakta om Hamas rätta ansikte på Google).

Krigsförbrytarna finner Du bland palestinier och i den organisation som med våld håller civila som gisslan och som mänskliga sköldar.
http://stockholm.mfa.gov.il/mfm/Data/154189.pdf

Ditt förhållningssätt till konflikten i Mellanöstern är ovärdigt en svensk socialdemokrat. Du har okritiskt och obetänksamt anammat Hamas propaganda i vårt öppna samhälle. Du har ställt Dig på den ena sidan i en konflikt mellan islamofascism och den fria världens värderingar, om man skall tro på det som man läser i pressen.

Genom Ditt agerande stödjer Du våldets och krigshetsarnas krafter, mot det palestinska folkets legitima rättigheter och mot staten Israel, en stat som representerar humanismens, etikens och fredens ideal.

Fakta om kriget mot terrorismen i Gaza hittar Du här nedan.

Vänligen

Bo Sallmander
ordf. ZIONIT – Sionistiska Federationen i Sverige

Josef Zorski
fd informationsföreståndare Judiska församlingen i Göteborg,
vice ordf Zionit

Bozena Werbart
professor i arkeologi
ledamot i WIZO

Oded Meiri
tekn. licentiat
orförande i FiM -Fred i Mellanöstern

Torbjörn Karfunkel
doktorand, Chalmers
redaktör för bloggen Fred i Mellanöstern

Franz Cohn
Redaktör,
ledamot av Zionits styrelse

Magnus Lindberg
Emanuel Levinas fellow vid Paideia
ledamot av Zionits styrelse

Bilaga:
25% av alla dödsoffer i Gaza var civila personer.
300 civila liv gick till spillo pga Hamas medvetna krigstaktik.

http://www.sourze.se/Palestinierna_ljuger_och_världen_tror_dem_10672125.asp

Omvärlden har fått ett avsevärt förvrängt intryck av siffrorna på grund av Hamas falska rapportering.

http://si-info.org/index.php?id=343

Another 300 of the 1,200 – women, children aged 15 and younger and men over the age of 65 – had been categorized as noncombatants, the CLA said.

http://si-info.org/index.php?c=pressmedd
Fyra veckor efter att kriget i Gaza avslutades har israeliska armén (IDF) publicerat sin utredning om dödstal. Enligt IDF dog 1200 palestinier, medan de siffror om offer som hittills har citerats utan förbehåll från palestinskt håll var 1338. I den 200-sidiga IDF-rapporten står alla offrens namn, deras palestinska myndighetens ID-nummer, omständigheterna samt – i förekommande fall – vilken terrorgrupp de tillhört. Antalet civila offer anges till högst en tredjedel och inte som Hamas angett två tredjedelar av dödsoffren.

Vidare behandlas de falska anklagelserna om att IDF skulle ha beskjutit en UNRWA-skola.

SvD 2 3 4 5 6 7 8 Sydsvenskan 2 3 4 5 6 VG Dagbladet AB 2 3 4 5 6 DN 2 3 4

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: