Fegheten i Malmö

Vår trogne gästskribent, Redouane, har upprörts av den senaste tidens fula manövrer i Malmöpolitiken. Längst ner finns också ett tidningsurklipp ur Sydsvenskan från den 9 februari (klicka för att se större bild).

Malmö, en stad där feghet och oansvarighet råder, kan varken garantera säkerhet för invånare eller besökare i staden. Malmö är en stad som ger legitimitet åt mörka krafter, som saknar integritet och som låter hotelser styra. Visste inte Ilmar Reepalu att hans personliga åsikter per automatik blir Malmös officiella ståndpunkt – han är ju politiker på heltid!? Jag hoppas att ingen blir förvånad när Ilmar och hans apostlar officiellt lierar sig med djävulen mot Israel och allt som har med denna stat att göra. Under tiden jublar alla de som har en hemlig agenda, dvs samma personer som skrek ”Heil Hitler” på Malmös gator för några veckor sedan. Först tar vi hand om judarna och sedan alla andra som inte tänker och tycker som vi – ett scenario man kan känna igen från flera länder. En verklighet som är vardag för flera miljoner människor och snart kan vara verklighet i Malmö också…tack för det, Ilmar!

Är Malmös politiker medvetna om att värderingarna som styr en del av Malmös befolkning är livsfarliga för vår demokrati? Är Malmös politiker medvetna om att de befrämjar mer extremism bland den del av befolkningen, som trots att de har hittat skydd i Sverige, förespråkar mord och våld mot svenska medborgare? Politikerna glömmer i sin blindhet, sin naivitet och i sin förvirring att svenska judar framför allt är svenska medborgare. Det är oroväckande!

Man kan inte vara vän med alla. Ilmar har valt att vara vän med en del hotfulla invånare i Malmö – men till vilket pris? Jo, en Davis Cup-match inför tomma läktare. Vad blir nästa steg? Att förbjuda Malmös biografer att ha publik i salongerna när en israelisk film visas?

300 000 människor har slaktats i Sudan/Darfur och flera miljoner har varit tvungna att fly från sina hem. Vad tycker Malmö stad om detta och vad gör Reepalu åt det? Är det ointressant eftersom staten Israel inte är inblandad i konflikten? Länder som Saudiarabien och Kina är väl kända för sina omänskliga rättigheter – ändå anses det positivt att det förekommer olika typer av förbindelser mellan Malmö stad (vänort, skolbesök) och dessa länder. Den demokratiska staten Israels namn få inte ens uttalas högt på Malmös gator…

Kommer jag i framtiden att kunna bläddra i utländska tidningar, till exempel i en israelisk tidning på biblioteket eller kunna läsa helt öppet en bok av Amos Oz på svenska? Eller tänker Malmös politiker bannlysa allt som har en koppling till Israel, då det kan vara ett hot mot vår säkerhet? Vilka ideal vill Ilmar ska leda hans Malmö? En stad fri från allt och alla som har en koppling till Israel? En stad där judehat, intolerans och antidemokratiska krafter indirekt styr vad som ska läsas, spelas, tänkas, tyckas, sägas, ätas osv…?

De som skrek ”död åt judarna” på våra gator skrattar i smyg åt Sverige (och åt Malmö stad) och har allt att vinna på att sätta vårt demokratiska samhälle i skräck. Det gynnar dessa personer att Malmö stad inte vill ta sitt ansvar som en demokratisk stad i ett demokratiskt land. ”Heil Hitler” och ”Död åt judar” var två tydliga budskap som ekade på våra Malmögator.

Allt som behövs för att det onda skall triumfera är att goda människor ingenting gör.
Edmund Burke

Redouane

sds

Sydsvenskan 9 februari. Klicka för större bild.

Sydsvenskan KrB TrA

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia, Politiken

Etiketter: , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: