VIDEO: Hjälparbetare bröt ihop inför palestinsk dödskult

En australiensisk hjälparbetare som kommit för att hjälpa palestinierna chockas när hon inser att hon hade låtit sig luras. Se hennes berättelse i det svensktextade videoklippet nedan.

I dokumentärfilmen Road To Jenin, av den franske filmaren Pierre Rehov om vad som hände i Jenin 2002, och om hur medierna blev lurade, intervjuas den australiensiska hjälparbetaren Dalry Jones. Hon hade kommit som idealist för att hjälpa palestinierna, och hade låtit sig luras av den palestinska offerpropagandan. När hon insåg vad palestinierna hon mötte egentligen höll på med, inklusive att få sina egna barn att dö och mörda, bryter hon ihop.

Efter att hundratals israeler sprängts till köttslamsor i palestinska självmordsdåd, varav ca. 130 israeler bara under mars månad 2002, gick israeliska trupper till slut in i det som kallades självmordsbombarnas ”huvudstad”, Jenin på Västbanken. Först anklagade palestinierna Israel för att genomföra en ”massaker”, innan även de tvingades erkänna att det var en bluff. FN:s rapport visade att Israels uppgifter stämde och att palestinierna hade ljugit.

I nedanstående svensktextade utdrag ur dokumentären berättar Jones vad hon såg, och om varför det dör palestinska barn i strid. Hon kommenterar både i början och slutet av klippet.

FN och Human Rights Watch nämner i en färsk rapport de palestinska områdena som en av de platser där man använder barnsoldater.

SvD, 2, 3, 4, 5, 6, Dag, 2, 3, 4, 5, Syd, 2, Ab, 2, DN, 2, 3, Vg, Dag, 2, B, Smp

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Frågor med svar, Look who is talking, Massmedia, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: