Amos Oz, svenska vänsterns heliga ko, slaktas i GP Kultur

FiM-bloggen har tidigare skrivit en artikel om att GP:s kultursida har kraftig slagsida. I artikeln beskrivs hur kulturchefen släpper in flera vänsterextremister och Israelhatare som krönikörer som propagerar emot Israel. I tisdags, 3 mars, var det dags igen. Denna gång skriver Mikael Löfgren, en välkänd antiisraelisk journalist från DN, en debattartikel med budskapet att det finns inga beskedliga israeler. Artikeln med rubriken ”Han tycker rätt om allt” riktar sig mot en mycket känd och älskad författare, Amos Oz, som är en av fredsrörelsen Fred Nu:s grundare, och även politiker som var Knessetkandidat för partiet Meretz som finns i vänsterkanten av israelisk politik. Partiet tappade stort i senaste valet. Amos Oz politik gick hem hos vänstern i Sverige under många år.

Men Amos Oz är sionist. Han förespråkar en tvåstatslösning där en judisk stat skall existera bredvid en palestinsk stat. Han försvarar också Israels rätt att försvara sig.

Nu efter Gazakriget, bedriver svenska massmedier ensidig antiisraelisk propaganda och beskyller Israel för grymhet och övervåld, utan att beakta själva grundproblematiken, som är ständiga raketattacker mot civila i Israel från Gaza, ett område där Israel gjorde vad svensk massmedier och politiker ville, lämnade Gaza och evakuerade bosättningar.

Den hårda kampanjen mot Israel öppnade Pandoras ask och släppte ut krafter som förut inte vågade visa sitt rätta ansikte. I detta sammanhang kommer även kritik av Amos Oz i dagen. Han anklagas för att vara en tröstare som

tröstar den opinion i västvärlden som vill tro att ”fredsprocessen” trots alla bakslag ändå rullar vidare

Mikael Löfgren håller fast vid sina traditioner och lägger all skuld för misslyckanden på Israel. Den heliga kon, Amos Oz, slaktades.

GP Kulturs försök att profilera sig som antiisraeliskt fortsätter.

Oded Meiri

Läs också:
‘Fred Nu’ (Peace Now) döms att betala skadestånd för falsk statistik
SvD uppmärksammar vår information om Peace Nows och Diakonias avslöjade falskstatistik
Så baserade sig Diakonia, SKR och Palestinagrupperna på falskt material från Peace Now om bosättningar

SvD 2 3 4 5 DN 2 3 4 Dagen Sydsvenskan 2 3 Barometern 2 3 KrB 2 TrA 2 YA VG 2 3 4 5 6 7 8 Dagbladet AB 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Artiklar, Massmedia

Etiketter: , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: