Palestinska Hamas stödjer slaktaren från Darfur

Det är inte bara folkmord på judar som Hamas stödjer, utan också utplåningen av de svarta afrikanska folkgrupperna i Darfur i Sudan, som utgör majoriteten i landet. Det handlar om 300.000 döda och 2,7 miljoner flyktingar. Hamas motsätter sig att de ansvariga i den arabiska minoritetsregimen ställs till svars.

En delegation från Hamas tillsammans med iranska och syriska representanter åkte i fredags till Sudans huvudstad Khartoum för att uttrycka sitt stöd för Sudans arabiske diktator Omar Bashir, skriver SvD. Palestinska Islamiska Jihad deltog också, enligt Al-Jazira. Omar Bashir är internationellt efterlyst för brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser i Darfur (precis de anklagelser som Human Rights Watch riktar mot Hamas för terrorn mot israeler). Nyhetsbyrån AP noterar att ”Iran och Hamas sedan länge har varit allierade med Sudans president”.

Med tanke på att det viftades med Hamas-flaggor vid upploppen i Malmö är det förvånande att det inte var dessa folkmordsbeundrare som behövde polisskydd, istället för de israeliska tennisspelarna.

Tidningarnas Telegrambyrå (TT) kan man dock lita på att aldrig släppa igenom nyheter som kan skada Hamas ”rykte”. Mycket riktigt nämndes inte den palestinska delegationens uppmärksammade stödresa till krigsförbrytaren överhuvudtaget i helgens telegram om Sudan.

I nedanstående video vittnar flyktingen Taraji Mustafa från Sudan om hur mörkhyade sudaneser behandlas i arabvärlden i allmänhet, och i det palestinska samhället i synnerhet. Hon intervjuas av en fientlig utfrågare i den arabiska kanalen Al-Arabiya. Han ifrågasätter varför hon har startat ett sudanesiskt vänskapsförbund med Israel, dit tusentals svarta sudaneser flytt från förtrycket i arabvärlden (klicka på bilden).

Sudanesisk flykting om rasismen i arabvärlden

Den palestinska ledningen har stött många folkmördare genom åren. Yassir Arafat gav exempelvis sitt fulla stöd till Saddam Hussein och hans invasion och ockupation av Kuwait 1990. Det ledde i sin tur till att Kuwait fördrev 450 000 palestinier direkt efter kriget, och att Gulfstaterna stoppade bidragsmiljarderna. Ett ruinerat PLO under Arafats ledning tvingades därför, efter Saddams nederlag, hitta nya inkomster genom att låtsas vara beredd till fredsförhandlingar med Israel i Oslo, vilka Arafat förutsägbart annulerade år 2001.

Ab, 2, 3, SvD, 2, 3, 4, 5, SvD, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, DN, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, Ab, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Dag, 2, 3, 4, 5, 6, Hd, 2, 3, 4, B, 2, Smp, 2, Vg, 2

Läs också:
Al Hamaztav: Darfur och Hamas
Gudmundson i SvD: Det finns inga ursäkter för kravallerna, Ohly
Magnus Sandelin: Arrangörerna medskyldiga till våldet
Nordic Derwish (Nima Daryamadj): Skitungar
Kim Milrell om gott vin
Anna Veeder: Andy Ram i Haaretz om Davis Cup
Sapere aude om Bitte Hammargren lurad av Hamas
Aqurette: Picture of the day

samt Dick Erixon, MXp, Johan First, Rolf Erikson, Kent Persson, Rabnor, Mina tankar, IiS, The Campaign Dossier.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser
Explore posts in the same categories: Look who is talking, Organisationer, Politiken

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.


%d bloggare gillar detta: